Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Política municipals
Un nou pacte CiU-PP permet l'aprovació inicial dels pressupostos a Girona

La CUP presentarà un ple d'al·legacions als pressupostos

03/02/2012 Política
Els pressupostos municipals de Girona per al 2012 s'han aprovat inicialment amb el suport del PP. La proposta de l'equip de govern va prosperar gràcies als tres vots del PP. El PSC, la CUP i ICV-EUiA van votar-hi en contra. El portaveu i regidor de la CUP, Jordi Navarro, va fer referència al ple, que va tenir lloc dilluns, a l'aliança entre CiU i PP, i va lamentar haver-se trobat amb uns "pressupostos precuinats".

"L'enèsim acord entre el govern i el partit de la senyora Veray certifica que s'està consolidant un autèntic pol de govern conservador a la ciutat", va declarar el portaveu. Una de les raons que va esgrimir la CUP per justificar el vot negatiu va ser el retard i la manca d'informació a l'hora de presentar la proposta de pressupostos a l'oposició, i la manca d'una voluntat real d'arribar a consensos i negociar per part del govern.

A això, la CUP ha anunciat que presentarà un plec d’al·legacions i s’ha mostrat disposada a reunir-se amb l’equip de govern de cares a l’aprovació definitiva, previst pel ple del mes de març.

La CUP ha explicat que les al·legacions se centraran en cinc línies concretes:

a) Cohesió territorial i equipaments (inversió als barris, transport públic, etc.)
b) Acció social (infància en risc, cooperació i solidaritat, joventut, fons de contingència, habitatge, etc.)
c) Política ambiental (pla energètic, inspeccions ambientals, gestió dels espais naturals,etc.)
d) Ocupació i model econòmic (foment del cooperativisme, turisme responsable, plans d’ocupació, promoció del comerç local, etc.)
e) Model de gestió i participació ciutadana (rebaixa de sous d’alts càrrecs, eliminació de càrrecs de confiança, rebaixa de despeses de representació institucional, etc.)

Segons ha anunciat el regidor i portaveu de la CUP, Jordi Navarro, les al·legacions tindran com a objectiu corregir algunes mancances de la proposta de CiU i reorientar la priorització que s’ha fet d’algunes àrees. Concretament, Navarro ha anunciat que la CUP sol·licitarà que es rebaixin de manera substanciosa algunes partides de Presidència, com ara les despeses de representació institucional, que han augmentat un 152%, o les retribucions dels regidors i càrrecs de confiança de l’equip de govern.

D’altra banda, la CUP una aposta més decidida pels serveis socials, i que augmentin, entre d’altres, les partides dedicades a la infància en risc, el transport públic, les inspeccions ambientals o la cooperació i solidaritat. Navarro també ha anunciat que es reclamarà la creació d’una partida destinada a promoure el cooperativisme i l’economia social.

Sessió oberta sobre el pressupost i les al·legacions


Igualment, la CUP ha anunciat que celebrarà una sessió de treball oberta a la ciutadania, prevista pel dijous 16 de febrer a les 8 del vespre al centre cívic de Santa Eugènia, Can Ninetes. En l’acte, la formació presentarà un esborrany de les al·legacions al pressupost, que es debatrà amb les persones que hi assisteixin per tal que puguin fer-hi aportacions.

Fixar la data de l’audiència pública

Finalment, la CUP ha reclamat a l’equip de govern que fixi ja la data per l’audiència pública sobre els comptes municipals, que ha de celebrar-se abans d’un mes després de l’aprovació definitiva dels pressupostos. El Ple de l’Ajuntament va aprovar fa uns mesos una moció de la CUP, en què es demanava la celebració d’una sessió pública per explicar a la ciutadania l’estat de comptes, les ordenances fiscals i el pressupostos.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid