Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP denuncia els obstacles per exercir l'oposició a Girona

A menys d'una setmana de l'aprovació dels pressupostos, l'equip de govern (CiU) encara no ha fet arribar la informació

24/01/2012 Política
El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha denunciat aquest dimarts els obstacles per poder exercir d'oposició. En concret, critica la manca d’informació respecte a la proposta de pressupostos municipals del govern de CiU, que s’han d’aprovar dilluns que ve. Els regidors de la formació afirmen que els és “materialment impossible” exercir la tasca d’oposició, i han qualificat de “molt greu” que, a menys d’una setmana per a la seva aprovació, CiU encara no hagi ofert informació detallada de la proposta. En aquest sentit, el grup municipal ha demanat a l’equip de govern que es faci pública la proposta de pressupostos del 2012 de forma immediata, per tal que tant els grups municipals com la mateixa ciutadania i les entitats hi tinguin accés.

Concretament la CUP denuncia que fins aquest dilluns, a 5 dies hàbils de l'aprovació inicial, els regidors no van tenir cap contacte formal amb l’equip de govern, malgrat haver-ho sol·licitat en reiterades ocasions des del 29 de novembre. La regidora Maria Àngels Planas va oferir un breu resum de la proposta i una explicació verbal informal de les inversions planificades del govern, sense dades ni explicacions per part de les àrees i regidories. El portaveu Jordi Navarro ha qualificat aquesta informació de “totalment insuficient”.

Per aquesta raó, Navarro ja ha anunciat que el vot del grup municipal al Ple en què es farà l’aprovació inicial serà negatiu. Així, la CUP renuncia a arribar a cap acord amb CiU davant la possibilitat d’analitzar i proposar alternatives a la proposta del govern de Puigdemont, almenys en la fase inicial d’aprovació. “No pot permetre’s que hi hagi tanta opacitat i poc diàleg en un tema tan transcendent com el pressupost municipal: hi ha en joc les inversions a la ciutat i la gestió dels diners de totes les gironines i els gironins, i amb això no s’hi juga”, ha declarat Navarro.

Pacte CiU-PP

La CUP ha augurat que al Ple de dilluns s’escenificarà un nou acord entre CiU i PP, que permetrà al govern d’aprovar els pressupostos. “És clar que s’està consolidant un pol de govern conservador a Girona, i això no és bo per la ciutat”, ha declarat el portaveu. Cal recordar que el grup municipal ja va anunciar fa uns mesos que votaria per sistema contra totes les propostes que vinguessin precuinades d’entrada entre CiU i el PP.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid