Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
Les mesures per la dació en pagament, un simple codi de bones pràctiques

La PAH veu amb "preocupació les declaracions aparegudes en alguns mitjans on segons sembla la intenció del ministeri espanyol és impulsar les execucions extrajudicials"

23/02/2012 Drets i Llibertats
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) troba insuficients les mesures que ha plantejat el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, per reduir el nombre de desnonaments. Mesures que la PAH assegura que ja estan contemplades en l'ordenament jurídic actual. També critica que el ministri proposi la dació en pagament només voluntària, és a dir, que en última instància sigui el banc qui prengui la decisió de cancel·lar la hipoteca a canvi del pis.

Aixó sí, la PAH veu amb "preocupació i molt les declaracions aparegudes en alguns mitjans on segons sembla la intenció del ministeri és impulsar les execucions extrajudicials".

Sobre aquest punt, la PAH argumenta que "aquestes execucions representen una altra de les salvatjades legals del nostre ordenament hipotecari i permeten a les entitats fer-se amb l'habitatge sense passar pel jutjat, en un breu període de temps i amb la possibilitat que el banc s'adjudiqui l'habitatge a 1 euro".

Les declaracions de Guindos, per a la PAH, "suposen un insult per a les centenars de milers de famílies immerses a dia d'avui en un procés executori i el codi de bones conductes un bast intent rentar la cara al govern després de l'anunci de la reforma laboral i les injustificades càrregues policials dels últims dies".

La PAH li recorda al govern espanyol que s'han fet ja més de 330.000 execucions hipotecàries i que per tant hi ha centenars de milers de famílies que ja han sofert l'injust procediment d'execució espanyol, quedant-se amb un deute per a tota la vida i sense habitatge.És per això que considera que les mesures que s'aprovin han de contemplar a la gent ja afectada, i la PAH remarca que "no acceptarem mesures que només serveixin a futur. No acceptarem que se sacrifiqui a milions de persones. Les víctimes de l'estafa immobiliària i financera exigeixen reparació i una segona oportunitat".

La PAH està apunt de començar la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular que portarà aquestes propostes al congrés.
 
Un simple codi de bones pràctiques que premia la banca

Tot i que el mateix govern espanyol i els mitjans de comunicació ho han vestit com un avenç en l'aplicació de la dació en pagament, la proposta es redueix simplement en un codi de bones pràctiques que premia aquelles entitats bancàries que hi actuïn favorablement i que a més serà d'adhesió voluntària.

En aquest sentit, la majoria de les iniciatives són només recomanacions a les entitats financeres, de manera que la mesura és més un Codi de Bones Pràctiques que no una normativa legal.

Són mesures doncs, que no s'imposen sinó que s'aconsellen, i que per tant les entitats poden escollir si les apliquen o no. Per a les que ho facin, Guindos inclou com a incentiu una nova bonificació fiscal per a les entitats financeres que consisteix en la deduïbilitat de les pèrdues assumides voluntàriament pel banc o caixa en aplicar el decàleg.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid