Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
La PAH denuncia subhastes extrajudicials

Qualifica el procediment encara més pervers que el de l'execució judicial

16/01/2012 Drets i Llibertats
La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) ha denunciat "l'avarícia" d'algunes entitats financeres que han decidit recórrer a subhastes extrajudicials per recuperar la propietat de pisos de famílies que no poden pagar la hipoteca. Les subhastes extrajudicials solen estar previstes en la majoria de les escriptures hipotecàries, però fins ara amb prou feines s'utilitzaven i consisteixen en subhastes realitzades davant de notari, sense la supervisió d'un jutge en les quals l'habitatge primer surt per un preu del 100% i, si no troba comprador, després per un 75%. Si calgués una tercera subhasta, el preu és lliure pel que, segons que ha denunciat la PAH, l'entitat se'l pot adjudicar per un euro "quedant la persona o família afectada amb la totalitat del deute tota la vida".

La PAH ha denunciat que han començat a arribar a la seva plataforma casos de subhastes extrajudicials, que ha titllat d'"un procediment encara més pervers, si és possible, que el de l'execució judicial" perquè es pot resoldre més ràpid, en només tres mesos, i sense dret a la justícia gratuïta en ser extrajudicial. Segons la PAH, li han arribat diversos casos de subhastes extrajudicials instigats per Banca Cívica, a la qual ha avisat que no permetrà "més violacions dels drets dels drets fonamentals de la ciutadania".

"Anirem a les subhastes i les pararem, igual que estem paralitzant els desnonaments", assegura la PAH, que ha exigit que es retirin immediatament els procediments notarials extrajudicials, que s'alliberi de deute les persones afectades i que els permetin mantenir l'habitatge en règim de lloguer social assequible. "En cas contrari, la PAH emprendrà les accions necessàries per defensar els drets de la ciutadania", ha advertit aquest col·lectiu, que també reprotxa l'administració que "està tardant a canviar una legislació sens dubte injusta"

La PAH considera que mentre no es canviï "una llei que sobreprotegeix uns bancs i caixes totalment irresponsables, capaços d'abusar de les lleis existents per aconseguir el màxim benefici, de res serviran els vans intents de mediació que algunes administracions estan intentant impulsar per neutralitzar el conflicte".

 
Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid