Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'Escola
L’Assemblea de Mestres i Professors en Català arriba a Menorca i a Eivissa

La reunió per a la constitució de l’assemblea d’Eivissa serà el proper dimecres, 8 de febrer a la seu de l’STEI-i a Eivissa, i el 15 d’aquest mateix mes es farà la reunió a la seu de l’STEI-i a Menorca.

06/02/2012 Llengua
Els objectius l'assemblea són organitzar una resistència dura i mantinguda en el temps; construir una xarxa d’entitats de la societat civil que es sumin i s’afegeixin a l’Assemblea per defensar la presència del català a l’escola; fer una xarxa de docents en actiu als centres o fora dels centres, i estar preparats per actuar i dur endavant mesures de pressió conjuntes per defensar l’ensenyament en català i la normalització lingüística a les illes; generar als centres docents un ambient que propiciï una actitud clara en defensa de la llengua; cercar estratègies de resposta per part dels centres docents davant les propostes que vol fer la Conselleria d’Educació, cultura i universitats, com ara la lliure elecció de llengua per part dels pares i mares o l’ensenyament trilingüe, segons informa Tribuna Mallorca

L’Assemblea ha impulsat un manifest, pendent de ratificació a les assemblees que s’han de fer a Menorca i a les Pitiüses. Posteriorment, es distribuirà perquè sigui signat de manera individual o per entitats. També pretén implicar-hi els pares i mares de les associacions dels centres escolars. La plataforma també ha elaborat les camisetes “L’Escola en català Ara i Sempre”, que estan a la venda. També està en marxa la campanya “Enllaçats pel català”, posada en marxa per part d’una desena de centres i pels coordinadors de normalització lingüística de la part nord de Mallorca, i que a hores d’ara ja s’ha estès per totes les illes. Per altra banda, l’STEI-i i els seus serveis jurídics impugnaran totes les resolucions que es puguin dur als tribunals.

L’Assemblea també està elaborant un argumentari que exposarà, d’una manera clara i entenedora per a tothom, la necessitat de fer la immersió en català com a única via per a l’assoliment, en acabar l’escolarització obligatòria, del domini efectiu de les dues llengües oficials de les Illes Balears.

El passat dimecres, dia 25 de gener, es va fer a la seu de l’STEI-i de Manacor la quarta de les assemblees del col•lectiu de Mestres i professors en català-Illes Balears. Les tres anteriors s’havien fet a Palma, una a l’estiu, i dues el trimestre passat durant el mes d’octubre i de novembre.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid