Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RETALLADES
Milers de manifestants surten al carrer per protestar contra les retallades

Els sindicats amenacen en radicalitzar les accions si el Govern no es fa enrere

19/01/2012 Laboral
Prop de 30.000 treballadors del sector públic, segons els sindicats, es van manifestar ahir pels carrers de Barcelona per denunciar les retallades que la Generalitat està aplicant i les mesures previstes dirigides al sector públic. La manifestació convocada per 12 sindicats, va ser encapçalada amb el lema: “No a les retalles, salvem els serveis públics”.

El recorregut va començar a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça Sant Jaume  i va continuar per Via Laietana fins arribar davant del Parlament, on va finalitzar la manifestació després de la lectura del manifest.

Els sindicats va acusar al Govern d'utilitzar les retallades amb l'objectiu d'anar desqualificant progressivament els serveis públics i d'aquesta manera poder justificar-ne la privatització, afavorint així els interessos de “determinats sectors econòmics”. El comunicat criticava que les retallades s'apliquin al sector dels serveis, "empitjorant les condicions laborals dels treballadors, reduint la qualitat dels serveis i eliminant les prestacions a la ciutadania". En la lectura, també van afirmar que el discurs de que tothom s'ha d'estrènyer el cinturó és totalment fals assegurant que “els culpables de la crisi, no solament no s'ajusten el cinturó, sinó que aconsegueixen beneficis més alts". També van criticar que el Govern aprofiti els “grans resultats electorals” del darrer any per avalar les retallades, tot i que ni en el seu programa electoral ni en el de cap partit, es plantejava el desmantellament de l'Estat del Benestar.

El manifest va finalitzar amb una crida a tots els treballadors del sector a mobilitzar-se i defensar els serveis públics i els drets socials de la ciutadania per tal d'impedir l'aplicació de les mesures proposades pel govern.

A Tarragona uns 300 treballadors es van concentrar a les 12 del migdia davant l'Hospital Joan XXIII contra les retallades, on van anunciar una nova convocatòria de manifestació pel proper 28 de gener, i la tancada en el mateix Hospital on estaven concentrats, el 24 de gener. A Girona, es van aplegar prop de 600 empleats dels serveis públics davant la Delegació del Govern, on els diferents sindicats van llegir el manifest unitari criticant l'atac directe del Govern a l'estat del benestar.

Noves mobilitzacions

Els sindicats han anunciat que no estan disposats a permetre que s'apliquin les mesures que proposa el Govern, afirmant que “ hi haurà noves mobilitzacions si el Govern no fa marxa enrere”. A principis de gener, els sindicats ja havien acordat que en funció de l'acceptació de la manifestació, “les organitzacions convocaran assembles als centres de treball i si s'escau, s'acordaran noves accions als centres de treball i al carrer amb més radicalitat i duresa”. Entre les mesures no es descarta una vaga de treballadors. USTEC-STEs ja va anunciar a principis de setmana, que proposarà a la resta de sindicat la convocatòria de vaga a l'ensenyament públic com a nova mesura de pressió. Per altra banda, els sindicats juntament amb la plataforma Prou Retallades, ja ha convocat una nova manifestació pel proper dissabte 28 de gener a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid