Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Badalona
Ikea va acomiadar Jordi Ros "per la seva actitud i baix rendiment"

L'extreballador va denunciar que se l'havia fet fora per defensar el dret d'expressar-se en català

16/01/2012 Drets i Llibertats
Ikea ha sortit al pas de la notícia que va publicar Llibertat.cat arran d'una carta publicada pel diari Ara en què un extreballador de la planta de Badalona denunciava haver estat acomiadat per defensar el dret d'expressar-se en català.

En declaracions a Llibertat.cat, fonts d'Ikea a Badalona han explicat que Jordi Ros va ser acomiadat "per la seva actitud i baix rendiment". Tot i que no han volgut concretar quina va ser l'actitud de l'empleat, Ikea s'ha defensat assegurant que "és una empresa molt respectuosa amb els usos i costums locals, que inclouen les diferents llengües a l'Estat (català, euskera, gallec i castellà) i garanteix que els clients de cada comunitat autònoma siguin atesos en l'idioma que sol·liciten".

La companyia ha detallat que Ros va ser contractat mitjançant una empresa de treball temporal (ETT), tal com havia relatat el mateix afectat, i que va treballar a la planta badalonina durant sis dies del període nadalec. Després d'aquests dies, assenyala, Ikea va demanar a l'ETT "la seva substitució" a causa del "baix rendiment i una actitud que no respon a les expectatives d’Ikea”.

Segons Jordi Ros, un guarda de seguretat va demanar a l'encarregada de caixes que l'acomiadés després que defensés que per treballar a Catalunya cal com a mínim entendre el català. "Em va escridassar, en va dir a crits que això era Espanya i que jo era espanyol, i després va demanar a l’encarregada de caixes, la Sandra, que jo no treballés mai més allà, que no m’hi volia", segons narra en una carta que el diari Ara va publicar dijous passat. A més, el badaloní assegura que l'ETT el va fer fora adduint que s'havia barallat amb un client, fet que nega. "Em sembla increïble que una empresa com Ikea tingui gent així treballant", denuncia.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid