Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminació
Ikea acomiada un treballador per defensar el català

"Em va escridassar, en va dir a crits que això era Espanya i que jo era espanyol, i després va demanar a l’encarregada de caixes que jo no treballés mai més allà, que no m’hi volia"

12/01/2012 Llengua
Un treballador d'Ikea ha estat acomiadat per defensar el fet de parlar en català. Segons ha explicat el mateix afectat, Jordi Ros, veí de Badalona, va ser acomiadat quan un guarda de seguretat va demanar a l'encarregada de caixes que l'acomiadés després que Ros defensés que per treballar a Catalunya cal com a mínim entendre el català.

"Em va escridassar, en va dir a crits que això era Espanya i que jo era espanyol, i després va demanar a l’encarregada de caixes, la Sandra, que jo no treballés mai més allà, que no m’hi volia". Ho explica en una carta que el diari Ara ha publicat aquest dijous.

Ikea va decidir fer cas al guarda de seguretat, de l'empresa Securitas, i va fer fora el badaloní, que havia aconseguit accedir a la feina a través d'una ETT. El motiu de l'ETT és que Ros es va barallar amb un client, fet que assegura que és fals. "Em sembla increïble que una empresa com Ikea tingui gent així treballant", denuncia.

Carta de Jordi Ros publicada al diari Ara


Actualment estic estudiant. Fins ara treballava a Ikea gràcies a una ETT. Però des de fa uns dies ja no hi treballo, pel simple fet d’expressar la meva opinió.

Un dia, mentre feia de caixer vaig sentir un client que es barallava amb un empleat de Seguritas. Una de les coses de què es queixava era que l’empleat de seguretat el volia fer parlar en castellà. Jo, com si res, vaig seguir amb la meva feina.

Quan va entrar l’empleat de seguretat del torn nou li vaig explicar el que havia sentit i ell es va sentir orgullós del seu company. Sobtat, li vaig dir que per treballar aquí a Catalunya com a mínim calia entendre l’idioma o almenys esforça-s’hi. Em va escridassar, em va dir a crits que això era Espanya i que jo era espanyol, i després va demanar a l’encarregada de caixes, la Sandra, que jo no treballés mai més allà, que no m’hi volia.

Ikea va decidir fer cas a l’empleat de Seguritas, i ja no vol que hi treballi. A més els motius que dóna l’ETT són que jo em vaig barallar amb un client, cosa que no és veritat, i encara mes, després que l’encarregada ens ordenés parar a tots dos. Em sembla increïble que una empresa com Ikea tingui gent així treballant.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid