Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garoña
El govern espanyol allargarà la vida de la central nuclear més antiga de l'Estat

Els 40 anys de vida útil de la central es van acabar el 2011 - Revocarà expressament una ordre ministerial de Zapatero que preveia el tancament de la central pel 2013

02/01/2012 Territori
El govern espanyol revocarà l'ordre ministerial de l'anterior govern de José Luis Zapatero que programava el tancament de la central nuclear de Garoña (Burgos) per l'any 2013.

Ho ha anunciat aquest dilluns el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que ha afirmat que té la intenció de mantenir activa la central nuclear més antiga de l'Estat fins al 2019. Segons el ministre, no es poden perdre aquests cinc anys de producció d'energia "neta i barata".

Garoña és des del 2006 la central nuclear més antiga de l'Estat. Inaugurada el 1970, va superar els 40 anys de vida útil el 2011. El govern de José Luis Rodríguez Zapatero va fixar al 2009 -en què calia renovar les llicències- un nou calendari de clausura que situava el tancament de Garona el 2013 en base a un informe positiu del Consell de Seguretat Nuclear que apuntava que podia continuar funcionant sempre que es complissin una sèrie de requisits.

Garoña és només un dels vuit reactors nuclears de l'Estat i té una potència de 400 megavats sobre els 100.000 de potència total. Amb tot, segons Soria, la planta ha de continuar operant perquè no es pot desaprofitar la seva aportació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid