Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern espanyol autoritza 10 anys més de central nuclear d'Ascó

El govern espanyol ha decidit aquest dijous prorrogar l'autorització perquè la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre) pugui continuar funcionant durant deu anys mes. Menys d'una setmana després que milers de persones exigissin la fi de l'energia nuclear en una manifestació a Barcelona.

Segons ha informat l'Associació Nuclear Ascò-Vandellòs II (ANAV), societat que explota la planta atòmica, el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha signat aquest dijous l'ordre de renovació de l'autorització d'explotació de les centrals nuclears d'Ascó 1 i 2.

23/09/2011 09:32 Territori
El permís de funcionament de la planta expirava el pròxim 2 d'octubre i la seva previsible renovació havia aixecat protestes de grups ecologistes, plataformes i partits polítics, que havien reclamat a Sebastián que no autoritzés la pròrroga i procedís a clausurar la central.
 
pancartadesplegadaDe res han servit els nombrosos incidents que ha registrat la central durant els últims anys, amb una fuita de partícules radioactives el 2007 que no va ser comunicada fins cinc mesos després i que està sent objecte d'un procés judicial al jutjat de Gandesa així com nombroses aturades no programades.
 
Els ecologistes i plataformes socials de la zona havien reclamat insistentment al govern espanyol que no renovés el permís i procedir a la clausura del complex, però aquest ha decidit tirar pel dret.
 
Per Tanquem les Nuclears, aquesta pròrroga ha estat "una fugida cap endavant en interès dels plans de la indústria nuclear, consistents a treure el màxim profit econòmic a les seves envellides instal·lacions a costa de la seguretat de la població". Així mateix, recorda en un comunicat que la central "pateix greus problemes estructurals" i recorda que ha acumulat més de 100 problemes de funcionament en els darrers quatre anys.

Tanquem les Nuclears considera que el poder polític "es posa al servei dels que manen donant l'esquena a la ciutadania a la que hauria de representar". Amb tot, la plataforma mantindrà oberta fins a l'1 d'octubre, data límit de l'actual permís de funcionament, la campanya de denúncia de la concessió d'aquest permís que de moment ha estat secundada per més de 460 entitats de tot tipus.

Primer pas per la instal·lació d'un cementiri nuclear a Ascó

La secretaria d'Estat de Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient ha formulat una declaració d'impacte ambiental favorable a la construcció d'un magatzem temporal individualitzat de combustible gastat i residus radioactius a la central nuclear d'Ascó. Segons informa Ecodiari, la declaració ha comptat amb el vistiplau de diverses conselleries de la Generalitat, tal com es pot veure en la resolució que publica el BOE. Es tracta del pas previ a l'autorització administrativa definitiva.

El projecte consisteix a construir una instal·lació d'emmagatzematge en sec, una necessitat que sorgeix "com a solució transitòria" per emmagatzemar els residus radioactius procedents de la saturació de les piscines.

El cementiri nuclear s'ubicarà a l'oest dels dos reactors de la central, en una zona de pineda al costat de la bassa de salvaguardes tecnològiques i el magatzem temporal de generadors de vapor, separada de tots dos per un vial de servei i que en total ocuparà unes dues hectàrees que estarà formada per dues lloses sísmiques sobre les quals descansaran, sense ancorar, fins a 32 mòduls d'emmagatzematge.

Per saber-ne més:

Centenars de persones es concentren a Barcelona pel tancament de la central nuclear d'Ascó 

L' Associació Els Verds Esquerra Ecologista demana de manera urgent el tancament de les nuclears 

Països Catalans: perill nuclear 

Contra l'energia nuclear, des de la Fatarella 

Milers de persones es manifesten a Barcelona pel tancament de les nuclears 

Tanquem Cofrents" denuncia una nova anomalia de la central i exigeix el seu tancament 

Més de 60 organitzacions convoquen una manifestació a Barcelona pel tancament de les nuclears 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid