Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones es concentren a Barcelona pel tancament de la central nuclear d'Ascó

Aquest migdia, prop de mig miler de persones han demanat  a la plaça Sant Jaume de Barcelona la fi de les centrals nuclears i el tancament de la central d'Ascó. La mobilització havia estat convocada per la Coordinadora Tanquem les Nuclears. L'entitat ha criticat a l'Ajuntament de Barcelona per no facilitar l'accès a l'edifici per realitzar fotografies de la gran pancarta que han desplegat a la plaça. (Campanya de recollida de signatures)
 
Els manifestants han cridat consignes en contra de la central nuclear d'Ascó, han aixecat pancartes amb el lema "Nuclears no, gràcies" i han fet un minut de silenci.

18/09/2011 22:39 Territori

Durant la concentració, l'actor Pep Planas ha llegit un manifest en el qual els ecologistes animen els ciutadans a secundar els seus actes de protesta perquè no hi hagi "silenci polític" en aquesta qüestió.  Ascó funciona des de fa 29 anys i es calcula que ja ha generat unes 1.300 tones de residus radioactius. I el proper 1 d'octubre, el govern espanyol ha de decidir si concedeix o denega l'ampliació  del permís per deu anys més.

Cal remarcar que el passat 29 de juliol, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va emetre un informe en el que s'establien un total de nou límits o condicions per a l'operació d'Ascó, però que regalava als seus propietaris un marge de temps superior a un any per aplicar-les; en el mateix informe també s'assenyalen 17 instruccions tècniques complementaries que s'han d'aplicar, però que, curiosament, s'ajornaven per desprès d'haver obtingut l'autorització de funcionament. Aquesta situació seria inadmissible aplicada a la sanitat d'un restaurant o d'un bar, o al funcionament d'un vehicle, a la seguretat d'un edifici, però és norma per a la indústria nuclear. Va ser una situació d'aquest tipus la que va portar a l'accident nuclear de Vandellòs 1, al 1989, del que d'aquí a un mes i un dia, el 29 d'octubre, es compliran 22 anys.

Per saber-ne més:

L' Associació Els Verds Esquerra Ecologista demana de manera urgent el tancament de les nuclears 

Països Catalans: perill nuclear 

Contra l'energia nuclear, des de la Fatarella 

Milers de persones es manifesten a Barcelona pel tancament de les nuclears 

Tanquem Cofrents" denuncia una nova anomalia de la central i exigeix el seu tancament 

Més de 60 organitzacions convoquen una manifestació a Barcelona pel tancament de les nuclears 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid