Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització
Catalunya també diu no a les retallades

Desenes de milers de persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona  sota el lema "No a la dictadura financera. Aturem les retallades!". A Tortosa s'ha fet un concetració espontànea.

29/01/2012 Drets i Llibertats
La de Barcelona ha estat la més multitudinària, a Lleida i Tarragona han estat més de dues mil persones i Girona, unes vuit-centes. En una convocatòria del Fòrum Social Català i la Plataforma Prou Retallades, de la qual forma part Dempeus per la sanitat pública i a la que s'han sumat unes 300 entitats, sindicats i organitzacions polítiques.

La mobilització ha expressat el malestar social i laboral dels ciutadans davant els ajustos en la funció pública, l'increment tarifari als transports, l'euro per recepta que pretén impulsar Salut i l'augment de les llistes d'espera, entre d'altres consequències generalitzades de la creixent misèria, desnonaments, atur i desprotecció social que el neoliberalisme ha generat i multiplica amb les seves polítiques suïcides. Aquest malestar també ho van expressar dijous passat al País Valencià, on milers de persones també van sortir al carrer.

Barcelona
Les dades de participació apunten a 20.000 persones segons l’Ajuntament, 15.000 segons la Conselleria d’Interior i entre 150.000 i 200.000 segons els organitzadors.

La manifestació ha començat a la plaça de Catalunya i ha acabat al Parc de la Ciutadella amb la lectura d'un manifest amb què s'ha volut denunciar que la crisi ha posat de manifest la precarietat de l'estat del benestar.

La manifestació s’ha dividit en dues parts pel desacord entre el Fòrum Social Català (FSC) i els sindicats de participar en una manifestació unitària, sense sigles ni banderes.

Al twitter, la marxa s’ha pogut seguir amb les etiquetes #prouretallades#28G. Aquest, però, no ha estat l’únic acte de protesta.

Cal remarcar que  300 persones han decidit continuar al parc de la Ciutadella la manifestació. La marxa ha arribat fins les portes del Parlament. Tot i així, cap a les vuit del vespre, però, pràcticament ja havia marxat tothom.


Tarragona

La protesta a Tarragona ha acabat davant del Monument dels Despullats, a la Rambla Nova, on havia començat amb la lectura del manifest per part del portaveu de la Plataforma Ciutadana pels Drets Públics.

Més de 2.000 persones s'han sumat al que havia de ser una concertació. La gran afluència de gent ha fet canviar els plans i s'ha fet un petit recorregut al tram final de la Rambla durant una hora.

La marxa ha acabat amb demandes de vaga general i l'advertiment que les protestes continuaran "fins que no s'aturi la política de retallades del Govern".


Lleida

Unes 2.000 persones s’han manifestat pels carrers de Lleida convocades per la Plataforma ‘Prou Retallades’ que aplega organitzacions socials de diferents àmbits.

Els assistents han denunciat la política de retallades del Govern qualificant-la “d’injusta i indiscriminada” perquè “perjudica fonamentalment les classes populars i suposa un atac a l’actual model d’estat del benestar”. La manifestació, ha començat a Lleida a dos quarts de sis de la plaça Ricard Viñes i ha finalitzat, davant la delegació del Govern a la capital del Segrià, on s’ha llegit el manifest.


Girona

Unes 800 persones s'han manifestat al migdia pels carres de Girona. La marxa ha començat a la plaça de la Independència i ha tallat el trànsit a l'avinguda de Jaume I, fins arribar a la seu del govern a la capital gironina.

Les organitzacions convocants han publicat un 'memorial de greuges' on es critiquen 'les polítiques injustes de retallades indiscriminades i els increments de preus que perjudiquen fonamentalment les classes populars, que el govern  situa en la proposta de pressupostos per a l’any 2012', perquè 'suposen un atac a l’actual model d’estat de benestar'.

S'hi exigeixen, entre més aspectes, uns quants drets considerats fonamentals, com la protecció dels serveis públics i de qualitat en els àmbits de la salut i l'educació, o un sistema laboral digne que afavoreixi l'emancipació juvenil.

El memorial també demana un model alternatiu al del govern per sortir de la crisi, que faci pagar qui té més i que defensi l’estat de benestar.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid