Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cementiri nuclear
La CANC satisfeta per la decisió de no instal·lar el MTC a Ascó

Ara bé, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC)  i la plataforma Taquem les Nuclears lamenten que la decisió d'instal·lar el cementiri nuclear en el municipi de Villar de Cañas (Cuenca), sense haver consensuat social i políticament un emplaçament i un pla de tancament de les centrals nuclears, significa incrementar l'amenaça que l'energia nuclear representa per a la societat i el medi ambient.

30/12/2011 Territori
La CANC ha manifestat la seva satisfacció per la decisió del govern espanyol de no instal·lar la sitja nuclear a Ascó  en entendre que amb això s'ha respectat la voluntat del territori i del Parlament.

També ha assenyalat que seguirà amb atenció el procés, així com les possibles reclamacions judicials que puguin generar-se per l'elecció de Villar de Cañas (Conca), si bé ha vaticinat que la decisió tancarà ferides i conflictes en Terres de l'Ebre.

En la mateixa línia, la coordinadora  Tanquem les Nuclears  ha lamentat que l'elecció de Villar de Cañas  es faci sense el consens social i polític i sense l'aprovació d'un calendari per al tancament de les centrals nuclears, la qual cosa representa una "amenaça".

L'entitat ha assegurat que amb aquesta decisió el Govern de Mariano Rajoy s'alinea amb els interessos de la indústria nuclear i dóna l'esquena a la majoria de la societat contrària a aquest tipus d'energia i a governs com el d'Alemanya, Bèlgica i Suïssa.

Per a la plataforma Tanquem les nuclears, "la generació indefinida de residus radioactius d'alta activitat és una de les amenaces més greus de la indústria nuclear. Des del moviment ecologista i social que s'ha oposat a les centrals nuclears sempre s'ha demanat que la redacció d'un pla consensuat de tancament de les centrals nuclears sigui la condició prèvia per abordar el problema d'aquests residus per la seva perillositat i l'amenaça que suposen tant en l'espai (dispersió de la radiació) com en el temps (la radioactivitat dura milers d'anys). Amb aquesta decisió el volum de residus radioactius d'alta activitat a gestionar podria superar els 19.000 metres cúbics en base a les xifres indicades en els organismes oficials"

La plataforma assenyala que, participarà i donarà el màxim suport a totes les activitats unitàries que es desenvolupin des de la societat civil i el teixit associatiu en contra d'aquesta decisió.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid