Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració a València per rebutjar la instal·lació del cementiri nuclear a Zarra

La plataforma Tanquem Cofrents convoca a tota la ciutadania a la concentració per mostrar el seu rebuig a la instal·lació del cementiri nuclear a Zarra el proper dijous 23 de setembre a les 19´30h hores davant de Delegació del Govern  espanyol del carrer Colón nº 60 de València.
A més a més,  també ha anunciat que hi hauran accions i mobilitzacions de protesta durant els propers dies, abans que es realitzi l'elecció definitiva de l'emplaçament per part del govern espanyol i fa una crida als grups de la societat civil, a les institucions, i a la ciutadania valenciana en general perquè es manifestin en contra d'aquesta instal·lació.

20/09/2010 01:42 Territori
La plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa als principals grups ecologistes i moviments populars del, reitera el seu rebuig a la instal·lació d'un cementiri nuclear centralitzat, i, particularment, en el municipi valencià de Zarra.
 
La plataforma recorda la perillositat d'aquesta instal·lació, ja que s'està parlant de milers de tones residus radioactius d'alta activitat, les substàncies més tòxiques que existeixen, i que ho seguiran sent durant centenars de milers d'anys. Segons estimacions de ENRESA, l'empresa semipública encarregada de la gestió d'aquests residus aquest cementiri acolliria 12.800 metres cúbics d'aquests residus, "que contindrien 6700 tones d'urani, encara que aquestes quantitats es multiplicarien si UNESA, la patronal de les centrals nuclears, amb el suport del PP i del ministre d'Indústria, aconsegueix que s'aprovi la prolongació del funcionament de les centrals nuclears més enllà de la seva vida útil, com estan exigint", apunta Tanquem Confrents
 
Per a la plataforma, és senzillament impossible garantir que aquests residus, que a més són bioacumulatius, estiguin aïllats de la biosfera durant aquest enorme període de temps, a resguard de terratrèmols o altres catàstrofes naturals, i tenint en compte, a més, que són un clar objectiu terrorista. A més de l'emmagatzematge en si, seria especialment perillós el transport, ja que, segons Tanquem Codrents, seria de centenars de quilòmetres des de les centrals nuclears que actualment els emmagatzemen, i de milers de quilòmetres per a una part d'aquests residus que haurien de tornar de Gran Bretanya i França, on estan de forma provisional i pagant grans indemnitzacions.
 
El transport suposaria uns 650 camions de gran tonatge, més o menys un cada deu dies durant 20 anys, que passarien per zones densament poblades. Més concretament, gairebé la meitat d'aquests transports anirien pel corredor mediterrani, la zona més densament poblada de tota Espanya, i que inclou, entre unes altres, les ciutats de València i Castelló.
 
Tanquem Cofrents denuncia que el procés de selecció d'aquest emplaçament ha estat absolutament irregular i mancat de transparència, per la qual cosa de fet ha estat denunciat davant l'Audiència Nacional per Greenpeace, membre de la plataforma, per violació de la normativa vigent des de 1995 sobre participació del públic en matèries mediambientals, que emana del Conveni de Aarhus.
 

Greenpeace

El cementiri nuclear s'instal·larà a la Vall de Cofrents

 

Per saber-ne més:

Les entitats ecologistes condemnen que el cementiri s'instal·li al País Valencià

Una vuitentena de vehicles participen a la marxa contra el cementiri nuclear contra Ascó 

La caravana anticementiri nuclear, a punt 

"Veïns d’Ascó" i la CANC plantegen crear llistes pròpies a les municipals 

Veïns d’Ascó i la CANC reclamen a CiU i PSC mantinguin el seu compromís contra el cementiri nuclear 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La CANC i Greenpeace condemnen l'alcalde d'Ascó per donar suport al cementiri nucelar

La CANC celebra que les cambres de comerç de Valls,Tarragona i Tortosa rebutgin el cementiri nuclear

Manifestació a València en contra de la instal·lacio del cementiri nuclear a Zarra

El CANC convoca un acte reivindicantiu contra el cementiri nuclear a Ascó

Protestes davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona i València

Berga organitza una xerrada sobre els motius del "no" al cementiri nuclear d'Ascó

Concentració de rebuig als residus nuclears a la seu d'Endesa de Barcelona

La CANC i 51 entitats convoquen un acte de rebuig al cementiri nuclar

Milers de persones contra el cementiri nuclears d'Ascó a la parc de la Ciutadella de Barcelona

Concentració davant les oficines d'Endesa a Barcelona contra el cementeri nuclear d'Ascò

29 mocions a diferents ajuntament en contra el cementiri d'ençà que Ascó presentés la candidatura

Preparatius per a la manifestació contra el cementiri nuclear d'Ascó del 7 de març a Móra

Ascó i Zarra en lluita pel territori [Seguiment informatiu]

 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid