Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Serinyà
Endesa inicia les obres de la línia tributària de la MAT

Entitats i organitzacions del Pla de l'Estany han denunciat en diverses ocasions la construcció d'aquesta línia a la comarca

22/12/2011 Territori
Endesa ja ha començat les obres de construcció de la línia de 132 kV que unirà les subestacions de Serinyà, al Pla de l'Estany, amb la de Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) i que és la tributària de la futura MAT. Les obres, que costaran 23,5 milions d'euros, duraran un any. La línia tindrà un total de 19,5 quilòmetres i comportarà l'aixecament de fins a una setantena de torres.

Entitats i organitzacions del Pla de l'Estany han denunciat en diverses ocasions la construcció d'aquesta línia a la comarca. Segons va denunciar l'entitat ecologista Limnos en conèixer-se el projecte, el traçat d'Endesa "tindrà un efecte molt negatiu sobre àrees d’elevada qualitat paisatgística i ecològica ja que transcorre pel pla de Martís, creua el riu Fluvià a l’alçada de la Central de Baix i travessa pel mig el terme municipal de Crespià". A més, avisa que alguns d'aquests espais estan catalogats com a hàbitats d'interès comunitari per la UE o formen part de la Xarxa Natura 2000. En total al tram del Pla de l’Estany es preveuen 38 torres de fins a 30 metres d’alçada.

També el Col·lectiu la Falç del Pla de l'Estany va rebutjar la línia i va celebrar una calçotada popular per mostrar-hi la disconformitat. A l'acte, l'ara regidor de la CUP a Banyoles Ferriol Masó va remarcar que l'Esquerra Independentista "sempre està al costat de les causes reivindicatives de la comarca" i va demanar "unió" per aturar les "salvatjades que ens volen imposar".

Al Pla de l'Estany els ajuntaments de Crespià, Esponellà i Serinyà han fet front comú durant els anys de tramitació del projecte per denunciar que no se'ls escoltava quan plantejaven solucions alternatives. Malgrat tot, els successius governs han silenciat en tot moment la veu del territori i han prioritzat la postura d'Endesa.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid