Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un centenar de persones denuncien la línia de 132 kv, tributària de la MAT

"Cal la unió de tots els municipis per fer front a les agressions contra el territori". Josep Antoni Ramon, alcalde de Serinyà (Pla de l'Estany) va enviar aquest missatge directe als municipis del Pla de l'Estany i de les comarques nord-orientals per tal d'oposar-se, "tots junts", a la línia de 132.000 volts.

Ramon va posar de manifest el "conformisme" que regna en la societat pel fet de no protestar davant de les agressions contra el territori.

15/03/2010 13:36 Territori

 

Serinyà, que s'ha reunit amb la Generalitat i que vol reunir-se amb Fecsa Endesa va assegurar: "Sóc realista; la línia ja no l'aturarem. Però hem de protestar per aconseguir millores". En aquest sentit, Ramon va lamentar que el Pla de l'Estany no hagi fet pinya en contra de la línia per demanar-ne el soterrament.

pancartaL'alcalde de Serinyà va fer aquestes declaracions a l'acte polític de la calçotada organitzada pel Col·lectiu Independentista la Falç, que va aplegar més de 100 persones al poliesportiu de Serinyà.

En l'acte polític, un dels membres de la Falç, Ferriol Masó, va remarcar que la Falç sempre està al costat de les causes reivindicatives de la comarca i va demanar "unió" per aturar les "salvatjades que ens volen imposar". 

La Falç organitza anualment una calçotada en un municipi del Pla de l'Estany per tal de fer sentir la veu del territori d'una manera festiva. Mentre que en anteriors edicions els eixos centrals van ser la crema de fotografies del Rei o el dret a decidir, enguany la diada s'ha centrat el la línia de 132 kv, que afecta els municipis de Serinyà, Esponellà i Crespià. Aquesta línia vol passar per llocs protegits dins la Xarxa Natura 2000 com el riu Fluvià i travessa espais del Pla de Martís de gran interès paisatgístic i agrari. Els ajuntaments de Crespià, Esponellà i Serinyà han fet front comú durant aquests anys de tramitació del projecte per denunciar que no se'ls escoltava quan plantejaven solucions alternatives. El Govern ha silenciat en tot moment la veu del territori i nomésescenari ha escoltat l'opinió d'Endesa.


Tal com va recordar Josep Antoni Ramon, els ajuntaments proposen que la línia, que és tributària de la MAT, passi soterrada amb les obres d'ampliació de la N-260 ja que és una línia que neix a Santa Llogaia d'Àlguema i acaba a Serinyà.

Altres dels actes que es van dur a terme al voltant de la calçotada contra la línia de 132 kv van ser un espectacle infantil a càrrec de la companyia Trambòtics, que va tenir molt èxit entre els assistents menuts; un concurs de ratafia casolana, que va comptar amb la participació de fins a deu licors artesans, i una cantada de corrandes a càrrec de Cor de Carxofa que va cloure la vetllada.

Per a saber-ne més:

Calçotada "Serinyà diu no a la línia 132.000 volts"  - Llibertat.cat

Limnos lamenta que urbanisme hagi aprovat la linia de 132Kv de Serinyà a Figueres pel Pla de Martís  - Limnos

El Col·lectiu La Falç organitza aquest diumenge a Serinyà una calçotada popular contra la línia de 132 Kv - Ràdio Banyoles

Serinyà, Esponellà i Crespià s´oposen a una nova línia de 132 kV - Diari de Girona

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid