Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Simbologia franquista
El criminal filonazi Serrano Suñer continuarà tenint un carrer a Castelló
27/12/2011 Història

El nom de Ramon Serrano Suñer continuarà tenint un carrer a Castelló de la Plana. L'anomenat el cuñadísimo de Francisco Franco, 6 vegades ministre, amb forts vincles amb la dictadura alemanya i impulsor de la División Azul, responsable de miliers de morts als camps de concentració nazi i de les extradicions de Lluís Companys i Joan Peiró conservarà el nom a la ciutat valenciana.

El PP va prendre aquesta decisió malgrat l'acord inicial a què havien arribat tots els grups de l'Ajuntament, (PP, PSPV, Bloc i EUPV) de substituir aquest i tres carrers més amb noms de franquistes ( Santos Vivanco, Martín Alonso i Blasco Vichares) en compliment de la Llei de la Memòria Històrica. Un argument "de forma" ha servit d'argument al partit conservador per conservar el nom del criminal feixista.

A darrera hora el PP es va desmarcat la setmana passada de l'acord assegurant que no podien donar suport al canvi de nom perquè la plaça que ara és Serrano Súñer va ser anomenada així durant l'alcaldia de José Luis Gimeno, responsable també dels títols per a Serrano Súñer de Fill Adoptiu i Alcalde Perpetu.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid