Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Terrassa demana la retirada de la simbologia franquista

El dijous 30 de novembre la CUP de Terrassa va presentar una moció on es demanava a l'Ajuntament que, tal i com van aprovar fa 1 any, es procedeixi a la retirada de tota la simbologia franquista que encara queda a Terrassa.

03/12/2006 11:33 Política

Eren ja passades les 11 de la nit quan el portaveu de la CUP, Jaume Soler, va iniciar la seva intervenció al Ple. En fer-ho, va donar l'esquena al plenari, argumentant que ho feia per donar l'esquena al bust del rei espanyol, com a símbol del franquisme que és, "i més en una moció on es demana la retirada de la simbologia franquista. Estic d'esquena per donar-li l'esquena a un símbol, el bust del rei espanyol, que continua a la sala de plens", va dir.

Acte seguit, el portaveu del PP, Xavier Ballbé, va decidir abandonar el Ple indignat, segons ell, perquè s'havia insultat al monarca, i abans de marxar va amenaçar els membres de la CUP dient-los que podien "haver comès un delicte" amb aquest gest. Així, els populars van estar absents durant tota l'estona que va durar el debat sobre la retirada de la simbologia franquista a la ciutat.

Josep Aran, regidor d'Habitatge, fou qui va respondre a la CUP un cop acabada la intervenció. Va dir que el departament que dirigeix ha iniciat la inspecció dels edificis on encara hi ha simbologia feixista i que a causa del fet que "n'hi ha moltes i s'haurà de realitzar una inspecció minuciosa" no serà fins al gener o febrer que es comencin a retirar.

La CUP va considerar aquest gest insuficient i va demanar que "també es susbtitueixin els noms dels carrers dedicats a figures franquistes". El respresentant de la CUP va afegir que "l'Ajuntament ha d'actuar amb fermesa, demostrant la seva voluntat de combatre aquest tipus d'actituds". Aran va respondre que es comprometrien a "prendre-ho en consideració".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid