Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Galiza
Continua la repressió contra l'independentisme gallec amb la detenció de dues persones més

La policia espanyola ha detingut en les últimes hores a Lugo a altres dos joves independentistes, en el marc de l'operació dirigida per l'Audiència Nacional i en la qual van ser arrestats altres quatre persones amb l'aplicació de llei antiterrorista

03/12/2011 Internacional
Els dos detinguts, un home i una dona, han estat arrestats aquesta matinada a la ciutat de Lugo. Les detencions s'emmarquen dins de l'operació dirigida per l'Audiència Nacional espanyola i iniciada el dimecres a Santiago i a Vigo en la qual van ser detinguts altres quatre joves. El jutge Eloy Velasco els acusa de pertànyer a l'organització  armada Resistència Gallega, de "tinença d'artefactes explosius", de "estralls en temptativa" i de "pertinença a organització armada". Tots seguien incomunicats. El jutge té previst interrogar-los el dilluns.

Concentració de solidaritat amb els detinguts a Lugo
Una concentració davant la Porta de Sant Pere de Lugo ha reclamat aquest matí la posada en llibertat dels dos arrestats. Segons han explicat, la dona detinguda, és una de les fundadores del centre social Madia Lleva i va ser interceptada per la policia a les 23.15 quan sortia del citat local, situat a Lugo.

A l'acte, un dels portaveus de l'organització antirepressiva gallega, Ceivar, ha denunciat "la situació d'incomunicació i totes les vulneracions de drets que això pot implicar".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid