Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
15-M a Tortosa
Demanen la baixada dels sous dels polítics municipals amb el suport de quasi 1.800 signatures

Acampada Tortosa 15-M va presentar ahir al matí 1.774 signatures per reclamar que l'Ajuntament rebaixe els sous dels càrrecs polítics del consistori

24/11/2011 Política
Milers de persones es manifesten a Tortosa contra les retallades sanitàries Milers de persones es manifesten a Tortosa contra les retallades sanitàries | Autor: Plataforma d’usuaris de la sanitat pública de les Terres de l’Ebre
A més, el col·lectiu va entrat al registre municipal una sèrie de documentació per demostrar la "precària situació de l'Ajuntament i de la població", perquè la classe política del municipi "adapte els seus salaris" a la realitat de la ciutat.

Per exemple, les retallades en salut i educació; l'augment de Tortosa fins assolir el 18%; la disminució de la renda per càpita; el fet que Tortosa és la tercera ciutat catalana amb més llars pobres; l'endeutament de l'Ajuntament fins assolir els 42 milions d'euros, o el fet que els ingressos municipals han baixat un 33% en els últims tres anys.

El moviment social denuncia que "són excessius" els sous dels càrrecs polítics de l'Ajuntament, com ara els 59.784 euros pel 75% de dedicació de l'alcalde Ferran Bel o els 48.000 euros de la dedicació exclusiva del regidor Domingo Tomàs, en compació amb el salari d'altres professionals qualificats.

Els 'indignats' també creuen que els regidors Panisello i Meritxell Roigé no haurien de rebre diners de l'Ajuntament, si ja cobren com a vicepresident de la Diputació i com a diputada al Parlament, respectivament."Tot i que som conscients que aquestes rebaixes en els sous dels polítics no arreglaran la situació econòmica de la nostra ciutat, apel·lem a l'ètica que prediquen i al fet que la pràctica de la política no hauria d'estar desconnectada de la realitat social del carrer", han afirmat.

Finalment, els portaveus del col·lectiu han deixat molt clar que aquesta moció "no té una motivació personal ni partidista", i que demanaran que els acords sobre els salaris dels representants municipals esdevinguen "acords de present i de futur, sigui quina sigui la composició política de l'Ajuntament".Des del col·lectiu s'anima a altres entitats i col·lectius dels Països Catalans a seguir el seu exemple.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid