Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gent de Gramenet presenta una moció per reduir els sous dels regidors i càrrecs de confiança

Els regidors de Gent de Gramenet a l'Ajuntament de Santa Coloma presenten una moció amb l'objectiu que es reduixi el 30% dels sous a les retribucions de més de 50.000€ buts i el 20% a les menors de 50.000.
 
La moció també demana de fer un estudi de les necessitats reals de l'Ajuntament en quant a les seves àreesde gestió/organització amb la implicació d'entitats ciutadanes i de una comissió amb la participació d'entitats que treballi per a fixar una salaridigne al nivell de la mitjana dels sous de les persones treballadores de la ciutat.

23/09/2011 01:09 Política

Gent de Gramenet considera que la reducció de sous és imprescindible en qualsevol context, però encara més en l'actual situació de crisi econòmica. L'austeritat de l'administració pública ha deregir-se pel principi de redistribució de la riquesa, per tal de disposar dels recursosnecessaris per mantenir i millorar els serveis bàsics. 

La formació puntualitza que la despesa per a la ciutadania en sous de càrrecs electes i càrrecs de confiança se situa entorn al 1.650.000€ anuals més la despesa en Seguretat Social que corre acàrrec de l'Ajuntament. També remarca  la situació generalitzada de crisi econòmica, així com la de les 12.188 persones aturades de la  ciutat , que Santa Coloma és una de les ciutats amb una de les rendes per càpita més baixes  i que l'Ajuntament compta amb una estructura organitzativa molt més gran que ciutats d'una mida similar. 

A més a més, la formació apunta que els sous que reben els càrrecs electes i càrrecs de confiança per a desenvolupar la sevatasca són l'exemple més il·lustratiu de la situació de privilegi que genera un model política ctual centrat en la professionalització i l'enriquiment personal.

I és que els diners que reben els polítics pel treball que desenvolupen supera en gran mesura lamitjana dels sous de les persones treballadores. Això provoca que el càrrec de polític siguiuna via utilitzada per molts per a l'interès personal, per davant del principal criteri que
hauria de regir aquesta tasca: la voluntat de servir a la ciutat i millorar-la, segons Gent de Gramenet

Per a la formació s'ha d'obrir un debat que qüestioni l'actualmodel de fixació de sous dels càrrecs electes i dels càrrecs de confiança de la ciutat. "Entenen que cal fer un gest exemplar que porti a una reducció dràstica, on l'eix fonamental de delimitació de les remuneracions sigui la comparativa amb la resta de sousi convenis de la majoria de persones treballadores" assenyala Gent de Gramenet

 

Per saber-ne més:

Gent de Gramenet demana la reducció dels sous dels polítics i dels càrrecs de confiança 

Gent de Gramenet renuncia al sou d'un regidor per destinar-lo al finançament de projectes d’entitats 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid