Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un article atribueix la figura del Princep de Girona a un ex-diputat d'ERC i del PSC

 Un article aparegut avui al Diari de Girona atribueix la implantació de la figura i títol de "Princep de Girona" al polític i escriptor Francesc Ferrer i Gironès, mort el 2006, que fou diputat i senador del PSC-PSOE, CiU i  ERC. Aquesta atribució correspon al paper que va jugar el seu llibre El Príncep de Girona (Ed. Gothia, 1982). L'autor d'aquest llibre hauria popularitzat la idea d'aquest títol nobiliari, i hauria afavorit l'acceptació del príncep borbó entre part de la societat gironina en uns temps de difícil encaix i a manera de tercera via, similar a la postulada pel PNB amb les seves propostes d'estatut foral amb obediència a la corona. Aquesta idea apareix al Diari de Girona just en el moment que l'empresariat i la classe política gironina intenten potenciar la Fundació Princep de Girona, amb la sospita que aquesta maniobra pugui compensar el descrèdit envers la monarquia des dels fets repressius per les cremes d'imatges reials.

15/03/2009 13:36 Comunicació

L'article atribueix la paternitat d'aquesta figura i títol al diputat d'ERC, juntament amb l'exalcalde Ignasi de Ribot, un altre dels principals impulsors de l'apologia de la figura del Príncep de Girona.

Segons aquest article, Francesc Ferrer sostenia que "si un Borbó ens va condemnar a la provincianització, un altre Borbó ha promulgat l'Estatut d'Autonomia, ha restaurat la institució de la Generalitat, i a més SM En Joan Carles I coneix i respecta la realitat cultural de Catalunya".

 També explica que el 1984 el president de la Generalitat, Jordi Pujol, va regalar al Rei Joan Carles I el llibre escrit i editat per Francesc Ferrer,  durant l'audència posterior a les segones eleccions del la Comunitat Autònoma de Catalunya. En aquest sentit també apunta que Francesc Ferrer va escriure una carta a Jordi Pujol en la qual li demanava que a Catalunya el Príncep Felip fos només Príncep de Girona, sota una argumentació un tant rocambolesca basada en què  "La investidura del Príncep de Girona no és ni una qüestió municipal ni estatal, sinó de tot l'àmbit dels Països Catalans".

 

Per saber-ne més:

La CUP denuncia la creació de la Fundació Príncep d'Astúries a Girona Llibertat.cat

Els prínceps espanyols visitaran aquesta setmana Manresa Llibertat.cat

Mobilitzacions a Lleida contra la presència del príncep Llibertat.cat

Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol. Llbertat.cat 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid