Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions a Lleida contra la presència del príncep

12.12.06 Durant el dia d'ahir, el conjunt de l'Esquerra Independentista de Lleida va mostrar el seu rebuig a la presència del príncep Felip a la capital del Segrià. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'Assemblea de Joves de Lleida i el Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC) van protagonitzar diversos actes de protesta.

 

12/12/2006 01:01 Política
Foraprincep Foraprincep

Cal destacar, el desplegament d'una enorme pancarta de la CUP al riu, davant l'edifici de l'Ajuntament, quan l'alcalde esperava el príncep per què visités l'edifici de la Paeria i posteriorment, a les 12 del migdia, una concentració i una posterior marxa cap a la Seu Vella, quan era visitada en aquell moment pel borbó van posar fi a les mobilitzacions de protesta contra la presència borbònica.

Per la seva banda, l'edició digital del diari Segre ha informat en relació a la marxa, que l'acte havia començat a 'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. El que havia de ser una concentració s'ha convertit, finalment, en una marxa per Rambla Aragó. Els manifestants s'han aturat de nou a la ronda de Sant Martí escortats per un ampli dispositiu policial.

La CUP ha remarcat que durant tot el dia d'ahir, un extraordinari desplegament policial va dificultar en alguns indrets el trànsit i en d'altres va comportat la identificació indiscriminada de ciutadans i molt especialment de simpatitzants i militants de l'esquerra independentista. Pel que fa al gest d'ERC de no acudir  als actes, la CUP ho considera  insuficient i també s'ha mostrar molt crítica amb els partits al govern municipal per la seva genuflexió davant del monarca.

En declaracions a l'edició digital del diari de Segre, Ferran Dalmau, membre de la CUP, critica les mesures de seguretat davant la visita de l'hereu de la Corona.

La CUP, que ha considerat insuficient el gest d'ERC de no acudir als actes, ja que la tilla de política d'aparador. També s'ha mostrat molt crítica amb els partits al govern municipal per la seva genuflexió davant del monarca i titlla de política d'aparador l'actitud del grup municipal d'Esquerra Republicana

Ara bé, la valoració que en fa la CUP és de satisfacció pel clima general d'indiferència i també en bona part de rebuig, amb que la ciutadania de Lleida ha acollit la visita de Felip de Borbó, el símptoma més clar de la no submissió lleidatana a la corona espanyola i del no reconeixement d'aquesta institució per part de la ciutadania.

És per això que la CUP emplaça a l'Ajuntament de Lleida a que faci públic i de forma detallada, un informe amb els diners que ha costat la visita a la ciutat del monarca, per tal de que la ciutadania sàpiga el cost per la ciutat de la comèdia bufonesca en la qual han participat. 

Per saber-ne més:
L'esquerra independentista manifesta al carrer el seu rebuig a la presència del borbó (CUP-Lleida)

La Seu Vella, escenari de la protesta de la CUP contra la visita del príncep (CUP-Lleida)

Rebuig per la presència del príncep Felip a Lleida i Vilafranca del Penedès (Llibertat.cat)

 

L'Apunt 
Si només ens quedem amb el subtitular de de l'edició digital del diari Segre: "Els lleidatans mostren el seu caliu al Príncep tot i les baixes temperatures", pensaríem que el Príncep ha estat ben rebut a Lleida. Ara b, cal llegir el cos de la informació per adonar-nos que no ha esta així.  Parla que van assitir dues-centes persones a la rebuda a l'Ajuntament, en canvi a el comiat, va ser mínim. El diari, assenyala que alguns ni tant sols tenien coneixement de la visita i encara remarca que qui més qui menys tenia curiositat aquest dilluns per veure Sa Altesa Reial a la capital del Segrià. I és que, només la gran quantitat d'agents de policia municipal, autonòmica i nacional cridava l'atenció als transeünts. Ens preguntem, on és el caliu? Sense comentaris.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid