Han detingut el company Tomàs Sayes, perseguit per les protestes de suport a Pablo Hasél

El nostre company Tomàs Sayes, membre de Llibertat.cat, del CDR de la Cerdanya i de l'ANC, ha estat detingut fa poca estona per les protestes de suport a Pablo Hasél. S'havia negat a acudir a les citacions judicials

21/07/2022 Drets i Llibertats

Tomàs Sayes va optar per no comparèixer a declarar als jutjats acusat per un tall de carretera contra l'empresonament del cantant Pablo Hasel. Va ser detingut per aquesta causa el març de 2021. I el passat mes de gener ja es va negar a declarar als jutjats de la Seu.

El passat 27 de juny es va decretar una 'crida i cerca' pel seu acte de desobediència davant els tribunals espanyols. Es preveu que el 30 de juliol segurament passi el mateix amb un altre acusat d'organitzar manifestacions en suport a Pablo Hasél, que com Sayes van decidir no presentar-se als jutjats com a acte de desobediència

Sayes ja ha estat perseguit en altres ocasions pe la justícia espanyola: el desembre de 2019 va ser citat als jutjats de Perpinyà després de ser retingut i identificat durant el tall del Tsunami Democràtic de la Jonquera, per part de la policia francesa; el febrer de 2019 va ser detingut per agents dels Mossos per no haver-se presentat a declarar al jutjat de Puigcerdà acusat d'un delicte de manifestació il·legal en una protesta contra el jutge Pablo Llarena.

Segons les darreres informacions, en Tomàs es troba detingut a la Seu i passarà a disposició judicial a les 8h del matí.
Demà s'ha convocat una concentració de suport davant els jutjats de la Seu d'Urgell.

Tomàs Sayes és una persona molt reconeguda al moviment independnentista, per haver inciat una vaga de fam (31 dies) en defensa de l'ensenyament públic el 2009 i per haver format part del Secretariat Nacional de la CUP i del Secretariat de l'ANC pel Berguedà.