Repressió
Acusen de desobedičncia greu 4 membres del Multireferčndum d'Olot

Els activistes hauran de declarar als jutjats d'Olot el 8 de juliol

27/06/2014 Drets i Llibertats

Un jutge d'Olot ha citat a declarar quatre persones implicades en l'organització del Multireferèndum que es va celebrar el passat 25 de maig. Els activistes, que estan acusats de desobediència greu, hauran de comparèixer als jutjats d'Olot el dimarts 8 de juliol.

A la Garrotxa la policia municipal va confiscar l'urna i les paperetes i va redactar un atestat on s'identificaven les quatre persones contra les quals la secció penal del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot ha iniciat un procés. Un lector de Llibertat.cat va explicar els fets en un article.

L'assemblea local del Multireferèndum Garrotxa ha convocat la població de la comarca a concentrar-se davant dels jutjats el mateix dia de la declaració a les 12h per donar suport als encausats.

Mossos confiscant urnes

Unes 50.000 persones arreu de Catalunya van participar el passat 25 de maig al Multireferèndum, una convocatòria popular realitzada per desenes d'entitats d'arreu del territori.

L'èxit de la convocatòria, però, es va veure enterbolit per l'actuació de la Junta Electoral Central, pressionada per PP, PSOE, Vox i UPyD, que a última hora van demanar que es prohibís la consulta. Finalment, la junta va enviar els Mossos d'Esquadra a tancar totes les meses de votació i a identificar-ne els responsables.