Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Camps també vol barrar el pas de les ones de "Catalunya Ràdio" al País Valencià

Ni la lliga del Barça, ni la Nit del Ignorants, ni les retransmissions de Joaquim Maria Puyal. Camps tancarà en breu l’emissora catalana present al territori valencià des de fa 27 anys.
Les ànsies del Consell de Francisco Camps per tancar tot allò que no puga controlar ja tenen un nou objectiu. Si una part important de la Comunitat ja no pot veure TV3 pel tancament dels seus repetidors, en menys de 10 dies els oients valencians ja no podran escoltar Catalunya Ràdio.

11/05/2010 10:45 Comunicació

I és que, segons ha pogut saber l’Informatiu, el passat dijous 6 de maig la Generalitat Valenciana, en concret la Conselleria de Justícia, va enviar un requeriment administratiu a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) perquè en un termini de 10 dies tanque els 12 repetidors que emeten la freqüència de Catalunya Ràdio i les seues filials arreu del territori valencià. Si no ho fera en el termini establert, s’enfrontaria a una multa de entre 100.000 i 200.000 euros per cada repetidor, cosa que podria arribar als 2,4 milions d’euros de sanció. Una verdadera sentència de mort per a les emissions i un greu problema per a ACPV.

ACPV no han desmentit la informació plantejada per l’Informatiu i en estos moments es troben en gestions per a veure les mesures a prendre. Com ha passat amb TV3, l’única salvació per a mantenir les emissions de Catalunya Ràdio sembla que serà la reciprocitat. Un model que no ha anat molt bé si ens atenen a les amenaces de denúncia que Canal 9 i la Generalitat han fet si es duplicaven les retransmissions esportives, com va contar l'Informatiu
 
La reciprocitat, una de les poques alternatives que queden, ve reflectida en la nova Llei General de l’Audiovisual d’1 d’abril. Així, les autonomies limítrofs poden compartir els senyals sempre que compartisquen espai. Això sí, passa per un acord previ entre ambdós comunitats. Malgrat esta possibilitat, el professor del CEU Cardenal Herrera expert en mitjans Audiovisual, Antonio Vallés, assegura que “serà complicat trobar un espai radioelèctric el suficientment gran per a les emissions legals de TV3 sense que produïsquen interferències en altres ràdios”.
 

Segons explica este expert, la nova llei preveu donar espai per a ràdios comunitàries sense ànim de lucre, però en el cas de Catalunya Ràdio, “necessita una gran quantitat d’espectre radioelèctric que haurà de ser pactat per ambdós administracions”. Vallés va criticar l’enfocament d’esta llei, ja que permet sense cap problema que es puguen escoltar de manera legal emissores estrangeres i no pas veïnes com les que oferta Catalunya.

La postura del Consell de Camps és claríssima. Ara falta conéixer quina és la predisposició del Govern de Catalunya que en el cas de TV3 no ha estat tan diligent com s’havia d’estar. Cal recordar que després de pactar una reciprocitat, van tallar les emissions de Canal 9 perquè a Catalunya només es veja el canal internacional del canal valencià. Una coartada que està aprofitant el Consell de Camps per pressionar, més si cap, ACPV, l’entitat que ha permés que durant més de 25 anys es pogueren tindre diversos canals audiovisuals en català.

Però estes exigències del Govern valencià per a Catalunya Ràdio i TV3, ambdós mitjans que no controla, no existeixen  per a les desenes d’emissores il·legals que emeten arreu del territori valencià. És més, moltes, les més afins, reben inclús subvencions públiques, com és el cas de la Mega Radio i Radio One, l’emissora de l’ultraconservador i sensacionalista Julio Insa. Altres ràdios, properes a l’extrema dreta, com Intereconomia o Es Radio tampoc han tingut impediments ni cap requeriment administratiu, tot i rebentar el mercat publicitari. Una inexplicable doble vara de mesurar.

Font: L'informatiu

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid