Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Tortosa aprova una moció per la despenalització de l'avortament

La moció ha estat presentada per la via de participació ciudadana

Ahir, el ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar una moció popular que demana la despenalització de l'avortament i, per tant, la legalització de la interrupció de l'embaràs per lliure decisió de les dones. També es reclama que l'avortament estigui integrat dins la xarxa pública sanitària ja que, actualment, només un 3% dels avortaments es fan a través del sistema pública. La moció, presentada per via popular amb el suport d'un centenar de signatures, ha prosperat gràcies als vots favorables dels regidors del PSC, d'ICV, i d'ERC.

03/03/2009 04:14 Política

Durant els darrers dos anys, el  Col·lectiu de dones i hòmens de les Terres de l’Ebre ha dut una intensa campanya a tra per tal d’aconseguir la despenalització de l’avortament.

 
- Març 2008: xarrada “Avortament lliure i gratuït, què demanàvem i què demanem”

- Recollida de firmes campanya autoinculpacions: “Jo també he avortat”. A l’abril 2008 presentem un centenar de firmes recollides a les Terres de l’Ebre juntament amb altres d’arreu de Catalunya, al jutjats de Tarragona.


- Juny 2008. realització de mural a la plaça de l’Àngel de Tortosa “Materninat lliure i desitjada”

- Participació en la recollida de firmes de la Coordinadora Estatal d’Organitzacions Feministas per a presentar al Congrés de Diputats i Diputades el 8 de març de 2009 demanant la despenalització de l’avortament.

-  Març 2009. Presentació moció popular  l’Ajuntament de Tortosa i acte reivindicatiu a l plaça de l’Àngel el pròxim dia 7 de març. 

 

 

MOCIÓ PER TAL DE DEMANAR UNA NOVA LLEI QUE RECONEGA  L’AVORTAMENT PER LA LLIURE DECISIÓ DE LES DONES I INTEGRAT DINTRE DE LA XARXA SANITÀRIA PÚBLICA
 

Des de finals del 2007 estem assistint a una persecució política, judicial, policial i mediàtica de dones que han avortat i de professionals que practiquen interrupcions voluntàries de l’embaràs.

Estos  fets han posat de manifest les mancances de l’actual llei que regula la interrupció voluntària de l'embaràs que data del 1985. Després de 22 anys de vigència de la llei, que despenalitza l’avortament en determinats supòsits, les insuficiències  per a garantir la protecció jurídica i mèdica de les dones i de professionals sanitaris s’han demostrat més que sobradament.

S'ha posat en evidència que l'actual llei no connecta amb la realitat ni amb la necessitat social de  moltes dones que necessiten interrompre el seu embaràs i no es veuen emparades dins la legislació actual.

Des d'este Ajuntament , ja fa molts anys ja es va fer un pas important a favor de la salut sexual i reproductiva de les dones amb la creació del Centre de Planificació Familiar de Tortosa. Des de llavors ençà, tant a nivell municipal, des de la Generalitat de Catalunya i des del Govern estatal  sens dubte s'han dut a terme actuacions, campanyes i polítiques  importants per continuar avançant-hi, però no suficients.

Així, per tal de garantir els drets sexuals i reproductius que el Govern de l’Estat Espanyol va signar el 1994 a la Conferència Internacional sobre la Població i Desenvolupament  d’El Caire, i del dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos reconegut a l’Estatut de Catalunya, el Ple de l’Ajuntament de Tortosa acorda:

1-Posar de manifest les insuficiències i les limitacions de l’actual llei d’avortament que no dóna resposta a la necessitat de moltes dones.

2- Posar de manifest les insuficiències i les limitacions de l’actual llei d’avortament   per a garantir la protecció jurídica i mèdica de les dones i professionals sanitaris.

3- Demanar que es protegisca  el dret a la intimitat de les dones que decidixen interrompre voluntàriament l’embaràs i que s’investigue si s’ha violat el principi de confidencialitat que prima sobre els historials clínics de les dones que han avortat en el passat.

4 -Demanar que es protegisca els drets de les i els professionals que practiquen avortaments.

5.-Demanar que es posi fi a les detencions i als processaments per avortament i la supressió de totes les responsabilitats penals que s'han produït i s’estan produint.

6- Demanar al Parlament de Catalunya que encapçale amb les mesures més adients el debat a la societat del dret a decidir de les dones i al Govern de l’Estat  la revisió i modificació en esta legislatura 2008-2012 de l’actual llei o formulació d'una de nova que  establisca:

- La despenalització de l'avortament. - La coeducació afectivosexual l’educació obligatòria com a política bàsica de prevenció d'embarassos no desitjats.

-  Incloure els mitjans anticonceptius en el sistema sanitari públic, assegurant així la seva gratuïtat.

- La legalització de   la interrupció voluntària de l’embaràs per lliure decisió de les dones i que estiga integrat dintre de la xarxa sanitària pública. 

 

7 -Manifestar el nostre suport a les Associacions de Dones i Professionals i  als moviments d’autoinculpació en solidaritat amb les dones que han avortat i que probablement han vist violats drets humans fonamentals en este procés.

8-  Fer arribar còpia d’estos acords al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i al Síndic de Greuges, així com a la “Campanya pel dret de les dones al propi cos”.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid