Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fa 10 anys, la policia espanyola va carregar brutalment contra els i les estudiants a la UAB

El 14 de gener de 1999, la policia nacional espanyola va assaltar el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i en concret a la Facultat de Filososia i Lletres, a Bellaterra, provocant una autèntica batalla campal amb més de trenta estudiants ferits. L'actuació policial tenia per finalitat evitar la protesta de diversos estudiants contra la figura de José María Aznar, en una mostra evident del caire democràtic del poder polític de l'Estat. La càrrega policial va provocar incomptables reaccions i va desencadenar tota una sèrie de fets que convé no oblidar. D'aquí uns mesos farà un any que "els blaus van tornar-hi".
 

14/01/2009 03:39 Política
2310525291_80703cdacc_mEl llibre Tornen els grisos fa un balanç, en calent i paral·lel al desenvolupament dels esdeveniments -per què negar-ho- del que van suposar aquests fets, bo i recordant que la repressió brutal de la policia és avui una pràctica sistemàtica a l'Estat espanyol. Tornen els grisos va més enllà dels fets de la UAB i recull un ampli ventall d'experiències semblants que ens porten a afirmar que la pràctica policial d'avui en dia no dista tant de la del temps del franquisme. En fi, que gris o blau, tant se val.
 

Per saber-ne més:

Expulsions d'un a tres anys per a sis dels estudiants de la UAB expedientats. Llibertat.cat

Estudiants de la UAB passen la nit a Filosofia i Lletres per demanar la dimissió del rector. Llibertat.cat

Podeu veure els diferents comunicats contraris a l’entrada dels mossos de la Universitat i descarregar-vos el fulls de recollida de signatures.

Estudiants de la UAB demanen la dimissió del rector per l'actuació dels Mossos. Llibertat.cat

Els Mossos carreguen indiscriminadament contra els estudiants de la UAB. Llibertat.cat

Tancada a la facultat de Lletres de la UAB contra el procés de Bolonya - Llibertat.cat

Seguiment del desallotjament a Kaosenlared.net - Kaosenlared.net 

Reportatge Fotogràfic - David Datzira 

Manifestació estudiantil a Barcelona contra el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid