Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reaccions de suport al poble palestí davant l'ofensiva terrestre de l'exèrcit israelí

Israel va iniciar ahir la invasió terrestre en Gaza i el nombre de morts s'apropa a cinc-cents.

- Barcelona: a les 20h. Concentració a  la Plaça de Sant  Jaume
- Granollers: a les 19. Concentració a la Porxada
- Tarragona: a les 13h a la Plaça de la Font
- Palma: a les 19h. Concentració diària a la Plaça Espanya
- València: a les 12h a la plaça de l'Ajuntament 

Mobilitzacions arreu del país. Divendres, la de Barcelona fou la que va aplegar més persones. Ahir es van repetir les concentracions a Lleida i Palma. A Terrassa es van aplegar més de dues mil cinc-centes persones. També es van fer a Reus, Capellades, Alacant, Canals, El Prat de Llobregat, Granollers i Vilanova i la Geltrú. (calendari de noves mobilitzacions)

04/01/2009 04:44 Internacional

La mobilització ciutadana contra els atacs d'Israel a la Franja de Gaza continua adquirint força, i podria fer un salt de qualitat a partir d'avui. Ahir a la nit, i després que es conegués l'inici de la invasió terrestre, diverses entitats –la Comunitat Palestina de Catalunya, Palestina al Cor, la Plataforma Aturem la Guerra i Solidaris per Gaza, entre d'altres– van convocar una manifestació unitària que començarà a les vuit del vespre a la plaça de Sant Jaume, on divendres ja es van congregar unes 1.500 persones. En aquesta ocasió, els promotors han demanat el suport i la implicació dels partits polítics.

 

Concentracions d'ahir 

Alacant: Al voltant de 400 persones es van concentrar ahir al matí, a la Plaça de la Muntanyeta d'Alacant per tal de protestar pels atacs que l'exèrcit israelià ha perpetrat en la darrera setmana contra la franja de Gaza i contra tot el poble palestí. Seguint la crida del Moviment de Resistència Global d'Alacant, els manifestants han cridat consignes contra l'ocupació dels territoris palestins i el genocidi plantejat pel sionisme. (Font eisud)

capellades Capellades: Unes setanta persones s'han ajuntat aquest vespre a la plaça Jacint Verdaguer de Capellades per denunciar el genocidi d'Israel sobre el poble palestí.

 

 

 
Lleida: Més de 400 persones, la majoria d'origen musulmà, s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Lleida per mostrar el seu rebuig als darrers atacs d'Israel contra la població palestina de la franja de Gaza. Durant la protesta s'han pogut sentir consignes, la majoria en àrab, demanant l'aturada de les hostilitats israelianes a Gaza que s'han intensificat en els darrers dies. També han denunciat la 'complicitat i passivitat' de la comunitat internacional davant els atacs i han demanat que hi posi fre. Durant la marxa també s'han pogut veure nines envoltades amb un llençol blanc tacat de sang banderes palestines i pancartes rebutjant els atacs. (Font: Agència Catalana de Notícies)

Reus: Més de 150 persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça del Mercadal de Reus en resposta a la convocatòria de l'Assemblea Ciutadana de Reus en contra de l'ofensiva militar d'Israel a la franja de Gaza, a Palestina. Malgrat la pluja, els manifestants (entre els quals hi havia diversos representants de la comunitat palestina i àrab) van lluir espelmes i banderes i van cridar consignes en contra dels bombardejos perpetrats sobre territori palestí.

Josep Maria Vázquez, membre de l'Assemblea Ciutadana de Reus, va criticar durament el paper de la diplomàcia europea en el conflicte. «Els governs europeus s'han dedicat a mirar cap a un altre lloc davant d'un genocidi que fa Israel amb el suport dels Estats Units», va denunciar. El manifest, llegit per una jove d'origen palestí, va criticar també la «ineficàcia» de l'ONU.

L'assemblea, que ha rebut el suport d'ICV i EUiA, ha anunciat que continuarà organitzant actes de protesta i va demanar a l'Ajuntament de Reus que es posicioni en contra de l'ofensiva. De fet, ICV ha anunciat que presentarà una moció en solidaritat amb Palestina. (Font: El Punt)

Granollers 3,01.09 Granollers: Centenars de persones a la Porxada

 

 
Palma. La plaça d’Espanya tornà a ser l’escenari ahir horabaixa d’una protesta contra l’ofensiva israeliana als territoris palestins de Gaza. Més de tres-centes persones –al voltant de 250, segons la Policia– es concentraren als peus de l’estàtua del rei en Jaume per condemnar l’operació militar de l’Exèrcit israelià, que ahir inicià la invasió d’aquests territoris.

Amb crits de "visca la lluita del poble palestí", "vosaltres, sionistes, sou els terroristes" i "Govern espanyol, condemna la massacre", els partidaris de la causa palestina expressaren el rebuig d’uns fets que ja han causat més de 450 morts i més de 3.000 ferits. Els assistents, la majoria d’origen islàmic però també molts mallorquins, estaven convocats per la Lliga Musulmana, Taula per Palestina, diverses associacions d’immigrants, Esquerra Unida i el sindicat CGT. Altres entitats, com Maulets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i l’Assemblea contra Bolonya, també hi foren presents. A diferència d’ahir, però, els càrrecs institucionals del Bloc no s’hi deixaren veure.

L’acte, que va transcórrer de manera pacífica, s’havia iniciat pocs minuts abans de les set. Durant una hora i mitja, els centenars de persones congregades, entre les quals hi havia famílies senceres, no deixaren de llançar les seves consignes, moltes de les quals eren en àrab, per reclamar la fi de la "massacre" israeliana, la intervenció de les Nacions Unides i la interposició de sancions econòmiques a Israel. 

Concentració cada dia. Els organitzadors anunciaren que tenen previst repetir cada dia la protesta a la plaça d’Espanya a les 19 h i asseguraren que estan tramitant la convocatòria d’una manifestació. A l’espera que la Delegació de Govern n’autoritzi el dia i l’hora, la marxa podria sortir de la plaça d’Espanya per recórrer els carrers de la ciutat fins a la mateixa Delegació de Govern. D’altra banda, l’associació Dones de Negre es concentrà al matí també a a la plaça d’Espanya. Amb cartells en què es podia llegir "stop Israel", exigiren també la pau a Gaza.(Font: Diari de Balears)

terrassaTerrassa va aplegar més de dues mil cinc-centes persones

 

 

 

 

Vilanova i la Geltrú 3.01.08 Vilanova i la Geltrú: Entre 300 i 350 persones es van concentrar el dissabte dia 3 de gener a la Plaça de la Vila convocades pel col·lectiu Palestina Resisteix per denunciar l’atac que l’Estat d’Israel està portant a terme a Palestina. Un Estand d’informació va estar present durant tot l’acte o n es va repartir el manifest de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina i es va repartir material propaganda sobre la lluita del poble palestí. (Font: Kaos en la red)

 

concentraciogazaportDijous passat, unes cinc-centes persones es van concentrar a la plaça del Pati a Valls

 

 

 

 

 

 

 

-3Divendres passat a Santa Coloma de Gramenet
Al voltant de 200 persones es van concentrar el passat divendres dia 2 de Gener a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet contra la massacre a Gaza

Els manifestants concentrats a la Plaça de la Vila van exigir la fi de la massacre de la població palestina de Gaza, així com del criminal bloqueig que l’Estat d’Israel imposa a aquest territori.

A la concentració, convocada per persones i entitats compromeses amb el poble palestí, va haver-hi una pancarta sota el lema "Aturme la massacre a Gaza. Llibertat Palestina". La concentració, que va ser silenciosa, va comptar amb una encesa d'espelmes que es van col·locar envoltant una bandera Palestina.

Després, s'ha llegit el manifest i s'ha donat per acabada la concentració, tot fent una crida a continuar les mobilitzacions i s'ha convocat per a la manifestació de dissabte 10 de Gener a les 17 hores a Plaça Universitat (Barcelona). Tot seguit, una persona va ser identificada pels Mossos d'Esquadra.

En acabat, una cinquantena de persones van assistir a la xerrada que dos brigadistes van realitzar al Lokal Social Krida, de la mateixa ciutat.  

Calendari de noves mobilitzacions: 

Diumenge, 4 de gener

- Barcelona: a les 20h. Concentració a  la Plaça de Sant  Jaume
- Granollers: a les 19. Concentració a la Porxada
- Tarragona: a les 13h a la Plaça de la Font
- Palma: a les 19h. Concentració diària a la Plaça Espanya
- València: a les 12h a la plaça de l'Ajuntament

Dimarts, 6 de gener 

- Tortosa: a les 12h a la plaça del Mercat

Dijous, 8 de gener

Mataró: a les 19. Concentració davant de l'Ajuntament 

Molins de Rei: a les 20h a la Plaça de la Creu

Dissabte, 10  de gener

- Barcelona: Ales 17h. Manifestació a la plaça de la Universitat 

Per saber-ne més:  

Mobilitzacions arreu de la nació en solidaritat amb el poble palestí. Llibertat.cat 

Concentracions a tot Europa contra la masacre de Gaza. Llibertat.cat 

La franja de Gaza: el Maresme palestí. El Punt 

Què està passat a Gaza? Què està passant a Palestina? La Fàfrica 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid