Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes en commemoració de la diada internacional contra les violències de gènere

(Actualitzat 29.11.08)  El proper dimecres es commemora, 25 de novembre, es commemora la diada Internacional contra les violècies de gènere. Es va triar aquest dia per recordar la mort de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques que van ser assassinades salvatgement el 25 de novembre de 1960 per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo (República Dominicana). Alguns d'aques actes s'han avançat al calendaria com és el cas de Sabadell i també aquest cap de setmana com a Vilafranca del Penedès i Tortosa.

22/11/2008 00:05 Política
 
ASabadellhir a Sabadell, el col·lectiu antisexista Justa Revolta, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sabadell , Endavant i l’Assemblea de Joves-CAJEI, sota el lema “Prou violències de gènere”, van realitzar una acció de protesta amb pancartes i missatges clars contra el sexisme a la seu de ‘Corporación dermoestética de Sabadell’.
 
 
 
 
 
Dissabte, 22 de de novembre 
 
Valencia Barcelona 
Els propers 20, 21 i 22 de novembre la Plataforma unitària contra les violències de gènere celebra a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (a prop del metro d’Urquinaona) el IV Fòrum contra les violències de gènere.

Dins el programa hi ha interessants propostes, com per exemple les que podem trobar dissabte 22:

10.00 h
Activitat: taller audiovisual
Mirades que maten. A través de l’anàlisi de diverses representacions audiovisuals mostrarem els mecanismes de perpetuació i legitimació dels valors que justifiquen la violència contra les dones.
Organitza: Drac Màgic

10.00 h
Activitat: taller audiovisual
El sentiment melodramàtic. Analitzarem com en els relats cinematogràfics s’ha construït un arquetip de feminitat fonamentada en la victimització i en la submissió de les dones als valors patriarcals.
Organitza: Drac Màgic

12.00 h
Activitat: taula rodona
La violència de gènere als mitjans: noticia o espectacle?
El tractament de la violència i les relacions sexistes, és ètic? Provoca un efecte “crida”? Ajuda a superar aquesta problemàtica social?
Ponents: Gemma Lienas, Elvira Altes i Maricel Chavarria
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere
L’assistència és gratuïta  però és necessari confirmar-la  enviant un mail a prouviolencia@violenciadegenere.org
 
Tortosa
A partir de les 10:30h > Mercat (Tortosa)paradeta antipatriarcal, exposiciói performance: ''i això no és violència de gènere?'
A partir de les 18:00h > Plaça de l'Àngel (Tortosa)"Donem la cara en contra de la violència de gènere" Vine i participa! 
organitza:  Casal Popular Panxampla i Maulets Terres de l'Ebre
 
Vilafrannca del Penedès Vilafranca del Penedès
10h Pintada d'un mural al Parc de Sant Julià
12h Plaça Jaume I.  Accions performatives durant el Mercat
Organitza: Cordinadora Antipatriarcal 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diumenge, 23 de novembre
Sabadell 
 A la tarda a la Plaça Imperial hi haurà una concentració. Aquesta darrera convocatòria comptarà amb un espectacle de Teatre, la lectura d’un manifest i berenar per a tothom.
 
València 
 
 
Dimarts, 25 de novembre
Valencia Valencia
19:30h al Parterre, manifestació. Convoca: Endavant (OSAN), SEPC, CAJEI, Maulets i COS,  sota el lema: "Totes patim violència! Rebel·la't i lluita contra el patriarcat!"
 
A tots els Ajuntaments de la Ribera del Xúquer, Concentracions contra la Violència de Gènere, 20:30h.

 

 

 

 

Divendres, 28 de novembre

Carcaixent
Sopar popular a l'Ateneu Popular La Forca. Els beneficis obtesos seran destinats per finançar més campanyes sobre aquest tema.

Girona

-a les 18.30 hores de la tarda, al Pont de Pedra, ciutat de Girona.

cartell-teatre-25-novembre-Endavant realitzarà una obra de teatre al carrer, titulada Ideal life o els tres peus del pack, a càrrec de la companyia Teatrupia, vinguda de Sabadell. L'obra de teatre durarà mitja hora i tractarà, de manera àmplia, totes les formes que pren la violència de gènere. 

El patriarcat és violència. Violència en estat pur. És violència que el teu entorn no t'accepti perquè no ets heterosexual. És violència trobar-te amb etiquetes de talla única quan vas a comprar roba i matar-te de gana en conseqüència. És violència que els homes es passin hores al gimnàs només per sentir-se masculins. És violència no poder demostrar emocions si ets home. És violència que, pel fet de néixer amb un òrgan sexual femení, se t'assignin les tasques de cura de la llar i de les persones. És violència que a les dones ens controlin la sexualitat i no ens permetin avortar. És violència les violacions sexuals. Per tot això, combatem el patriarcat!
 

 


- a les 8 del vespre, Aula 3 de la Casa de Cultura LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A L'AFGANISTAN. Projecció del documental -1GOLHA i debat amb María Cilleros
El 25 de Novembre és el Dia Internacional contra la violència de Gènere, i l'organització juvenil Maulets i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona volen commemorar aquesta data amb la projecció del documental GOLHA  i un posterior debat amb María Cilleros (Vicepresidenta de l'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan).

La cultura patriarcal ancestral, que encara avui arrosseguem, és en bona mesura responsable de la situació de marginalitat i injustícia que viu avui la dona, sotmesa i esclavitzada sota unes rígides normes que perpetuen un sistema de dominació masclista i violent. Et convidem a participar en un acte on el testimoni de María Cilleros ens mostrarà la crua realitat que viu avui la dona a l'Afganistan. Amb tot cal recordar que als Països Catalans el patriarcat es cobra anualment un nombre molt important de víctimes mortals.

Organitzen: CUP Girona i Maulets+ info: www.girona.cup.cat i www.maulets.org

 

Torrent 

Torrent A les 19:30 hores enfront de la parada de metro de Torrent-Avinguda. Concentració contra la violència de gènere. L'acte està organitzat per:

 
--> Assemblea de Joves de l'Horta Sud L'Aixada-CAJEI
--> Assemblea de l'Horta Sud de Maulets
 
Amb aquest acte, el jovent de la comarca pretén denunciar totes les formes de violència per raons de sexe i gènere, que van molt més enllà de la violència física i psicològica que es produeix en l'àmbit domèstic. Per violència de gènere hem d'entendre tot un reguitzell d'actituds i comportaments que són conseqüència de la vigència del sistema patriarcal als nostres temps. Ací entren també les discriminacions a les persones que no s'encabeixen dins el règim de sexualitat heteropatriarcal actual, la tirania de les talles úniques i de les imposicions estètiques o de culte al cos masculí o femení, el no reconeixement a les persones que no assumeixen o no poden desenvolupar els rols de gènere establerts pel sistema, i les legislacions i imposicions institucionals que atempten la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos (sexualitat avortament, maternitat...)... És per tots aquests motius que L'Aixada i Maulets direm PROU el proper dia 28. Dóna'ns suport!

 

Dissabte 29 de Novembre:

Matí: Mural a Carcaixent.

Vesprada: Concentració a la platja Andrès Piles de Cullera.

Nit: Sopar i concert. El sopar també és destinat per finançar més campanyes. Concert: skapa't + 3er grado + hip hop.

ORGANITZA: Ateneu Popular La Forca, Endavant La Ribera, Maulets La Ribera, Assemblea de Joves de la Ribera Baixa, Coordinadora Antifeixista Intercomarcal (CAI), AJUDA, Casal Jaume I de Carcaixent i Casal Jaume I de Cullera

 

 

Endavant Manifestos:
25 de Novembre: El Patriarcat és violència. Combatem-lo!. Endavant (OSAN) 

Tots els dies han de ser 25N!!!!. Coordinadora Obrera Sindical (COS)

25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Maulets 

25-N: Reflexions en motiu del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. CAJEI 

Davant la violència masclista… Autodefensa Feminista !!. Confederación General del Treball (CGT) 

Totes patim violència de gènere! Rebel·lat i lluita contra el patriarcat!. (COS, Endavant, Maulets, CAJEI, SEPC) 

 

maulets

 

 

 

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

Commemoració del Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Llibertat.cat 

Milers de persones es manifesten a València contra la violència de gènere. Llibertat.cat 

Concentració contra la violència de gènere a Torrent. Llibertat.cat 

Accions arreu dels Països Catalans. Llibertat.cat  

El barri de Velluters de València contra la violència de gènere. Llibertat.cat 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid