Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Continuen trobant noves particules nuclears de la fuita d'Ascó I

 Ascó I romandrà aturada tres setmanes per completar la inspecció radiològica.Els responsables de la central nuclear Ascó I han decidit aturar el seu funcionament durant un període aproximat de tres setmanes per netejar les restes radiològiques a les “zones no accessibles”. Recordem que al novembre es va produir la fuita de partícules que va crear l’alarma entre les poblacions properes, els treballadors i fins en els familiars dels alumnes d’un institut que hi va fer una visita. Ecologistes de Catalunya va denunciar a mitjans de maig que aleshors s'hi van manipular els sistemes de detecció de radioactivitat.

09/06/2008 16:07 Territori

L'operació forma part del pla d'inspecció ordenat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) a la planta arran de la fuga de partícules radioactives el passat mes d'abril.

Els tècnics que hi treballen han localitzat noves partícules radioactives fora de l'espai central, segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) responsable de la planta. Aquests dies s’està gestionant la descontaminació de la zona on es va produir la fuita de partícules el passat mes de novembre. La setmana passada es van anomalies en el funcionament de la planta, com ara el fet que els monitors que mesuren la radioactivitat de l'edifici de combustible i de contenció no funcionaven adequadament i posaven en perill la seguretat.

El Consell de Seguretat Nuclear ha manifestat que des de l’abril han anat recollint tota la informació sobre l'origen de la fuga, les seves possibles conseqüències radiològiques i la gestió comunicativa de l'incident. Amb aquestes dades, el CSN elaborarà un informe final on qualificaran el grau i la gravetat de la fuita. A partir d’aquesta valoració el Ministeri d'Indústria acordarà la quantia de la sanció que hauran d'afrontar les empreses propietàries del complex nuclear, Endesa i Iberdrola.

Per saber-ne més:

Es detecta una greu fuita radioactiva a la central nuclear d'Ascó I Llibertat.cat

Demanen la paralització de Vandellòs II davant el greu accident del cap de setmana. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid