Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vint mil persones commemoren el 25 d’Abril a Alacant

 Milers de persones van omplir ahir els carrers d’Alacant en una diada històrica. La manifestació va tenir clarament dues vessants reivindicatives molt diferenciades. Així doncs, obria el seguici Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb una pancarta que duia per lema “Volem TV3 Per la Llibertat d’Expressió”, seguida per diverses pancartes de casals i entitats d’arreu el país i de partits. Reportatge fotogràfic Llibertat.cat (1, 2, album) Vídeo acte polític

27/04/2008 22:10 Política
com ara el BNV, Esquerra, PSAN o PCPE. Tanmateix, la segona part de la manifestació, molt majoritària, es trobava representada per l’Esquerra Independentista amb una forta presència d’estelades i banderes roges.
 
El primer bloc de l’Esquerra Independentista estava representat per la Coordinadora d’Assemblees  de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) que comptava amb una presència molt nombrosa i destacable al llarg de la mobilització. Aquest bloc anava encapçalat per una pancarta que duia el lema “El futur a les nostres mans, el jovent per la indepèndencia i el socialisme” i es caracteritzà pels continus i massivament corejats crits per l’alliberament nacional, contra el capitalisme i en favor dels presos polítics catalans.
 
A continuació marxava el bloc format per les organitzacions independentistes d’Alacant: Endavant, Maulets i SEPC. Aquest segon bloc, també molt nombrós, duia per lema “D’Alacant a Perpinyà, foc a l’estat al capital i al patriarcat” i es caracteritzà per les nombroses accions protagonitzades per l’organització juvenil Maulets.
 
Portanveus d’Endavant, Maulets i SEPC participaren en un acte polític independentista en el qual es congratularen de la massiva mobilització durant la diada “Per a l'EI aquest ha de ser un acte de clara reafirmació nacional i de reivindicació de la territorialitat dels PPCC. Aquesta vesprada, les independentistes hem volgut deixar clar el nostre missatge: Que Alacant forma part dels PPCC!. Que els Països Catalans no són possibles sense Alacant!”.
 
També es va denunciar el tancament de les emissions de TV3, es rebutjà la política de trasvassaments i  la demagògia amb la que es reivindiquen aquests en nom dels i les alacantines, es denuncià la violència de gènere en les seues múltiples formes, i es fixaren els objectius d’uns Països Catalans no patriarcals, independents i socialistes.
 
Es va remarcar la necessitat d’avançar cap a la unitat d’acció i l’estructuració del moviment per fer de l’Esquerra Independentista “un puny... un puny fort i tancat, per colpejar juntes al patriarcat, el capitalisme i l'espanyolisme”. Durant tot el míting les paraules dels representants independentistes foren constantment aplaudides per centenars de persones.       
 
Després d’aquest acte polític començà un molt animat concert que comptà amb l’actuació de
 
 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid