Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Absolen el jove menorquí i posa una denúncia contra la policia

Eduard Coll ha estat absolt d'una falta de desobediència per haver parlat en català als agents de la comissaria de  Maó en el judici celebrat aquest matí. Ara bé, tot i la resolució favorable, Coll ha començat a tramitar una denuncia contra els policies, ja que ha assegurat no sentir-se santisfet. Coll ha rebut moltes mostres de solidaritat, entre elles la de Maulets. A més, no ha estat sol als jutjats, ja que un cinquantena de persones s'han concentrat abans del judici i l'han acompanyat tot el matí.

28/02/2008 23:23 Llengua

"Ells m'han posat una denúncia i jo també vull defensar el meu dret a parlar en català". Amb aquesta paraules, Coll lamentava que els policies sortit indemnes del cas mentre ell ha tingut nombroses despeses per sufragar l'advocat i els viatges que ha hagut de fer a Maó.

Durant el judici, els policies han declarat acusant Coll d'insultar-los, cridar fort i gesticular de forma violenta. Coll s'ha defensat assegurant que "gesticular no és cap desobediència i que parlar fort no té res a veure amb tenir una actitud xulesca". També s'ha defensat dient que si els policies no entenien el català tampoc podien entendre els insults.

El jutge l'ha absolt, a ell i a la seva mare, acusada també de desobediència lleu, tot i que Coll considera que la decisió l'ha pres "per evitar problemes", ja que fora de la sala hi havia una cinquantena de persones donant-li suport, a més de la presència de diversos mitjans de comunicació.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid