Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Berga denuncia la identificació de dos militants per part dels Mossos d'Esquadra

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga ha emès un comunicat per denunciar que dilluns passat, a la Ronda Moreta d'aquesta localitat, dos  militants van ser identificats per part dels Mossos d'Esquadra per haver penjat cartells en un espai expressament habilitat per a fer-ho. 

05/12/2007 01:30 Política

La identificació, segons la CUP, justificada amb una absurda excusa, forma part se'ns dubte del seguiment efectuat pel cos policial autonòmic cap a la militància independentista, un seguiment que s'ha intensificat els darrers mesos arran de la campanya contra la monarquia espanyola, de la qual formaven part els cartells.

El comunicat, també remarca que la CUP és l'única força política present a les institucions que pateix aquest tipus de control i expressa la seva preocupació per la utilització d'aquestes dades per part dels Mossos d'Esquadra en fitxers il·legals més amplis de seguiment a l'Esquerra Independentista, tal i com ha denunciat l'organització antirepressiva Alerta Solidària.

 

Per saber-ne més 
Fidels a l’estil de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra han reconegut implícitament l’ús de bases de dades polítiques, fitxers polítics per al marcatge i seguiment constant de persones fidels a un país i a les idees de llibertat i justícia. Comunicat de valoració d'Alerta Solidària del judici contra el Jaume i l'Enric per la crema de fotografies del rei

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid