Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP: "El 20-N no els hi seguim el joc"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha iniciat una campanya per demanar l'abstenció activa a les eleccions espanyoles del proper 20 de novembre. Aquest divendres comença la campanya electoral, i la formació rupturista, que no es presenta a les eleccions, ha decidit participar-hi fent difusions de les raons per les que creu que cal abstenir-se. 
 

Segons la formació, "el fort bipartidisme que impera al Regne d'Espanya fa que les Corts espanyoles puguin ser molt poc útils ara mateix pel nostre procés d'alliberament". La CUP ja ha iniciat la campanya a les xarxes socials a través d'un esdeveniment i un pin a Facebook, i l'etiqueta #20Nabstenció a Twitter. També ha difós un cartell i un document amb les raons per l'abstenció.

31/10/2011 09:36 Política

La CUP sosté que "si entenem les eleccions com una eina, aquestes no serveixen per transformar la realitat en clau independentista i d'esquerres" ja que el marc jurídic i polític "blinda qualsevol perspectiva de canvi en el terreny exclusivament parlamentari, deixant qualsevol iniciativa de canvi profund completament a mans de l'oligarquia financera i política de l'Estat".

Foto: CUPAmb aquestes normes, sosté la formació, "Espanya no pot ser un marc útil de lluita per a l'independentisme d'esquerres". Així, assenyala que l'espanyol és un marc imposat mitjançant el blindatge, per exemple, de la reforma constitucional. A més, remarca que "la suposada esquerra espanyola ha virat cap a posicions radicalment espanyolistes i antipopulars, liderant fins i tot reformes laborals i retallades profundament antisocials".

D'altra banda, subratlla que "hi ha hagut un independentisme pactista que en el seu moment va tornar a pensar (repetint l'error històric del catalanisme) que Espanya era reformable, donada la conjuntura política". "El temps ha demostrat que aquell enèsim intent va tornar a ser fallit i que va xocar contra els murs de contenció d'aquest sistema tancat", manifesta.

Segons la formació, que considera que "els poders fàctics de sempre vertebren i ordenen tots els debats estratègics", "el fort bipartidisme que impera al Regne d'Espanya i el control de la política per part dels poders fàctics, fa que el marge de maniobra de les institucions estatals sigui molt petit, per no dir nul". Tant és així que conclou que "aquest bipartidisme, unit amb desorientació de bona part de l'esquerra espanyola, fa que les Corts espanyoles puguin ser molt poc útils ara mateix pel nostre procés d'alliberament".

Pel que fa a la concurrència d'ERC a les eleccions, la CUP avisa que "l'independentisme d'ERC tampoc pot trencar amb el seu passat immediat", de manera que assegura que "la història ens està donant la raó i cal que ho expliquem al nostre entorn: Espanya és irreformable".

 

  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid