Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desenes de milers de persones es manifesten a Bilbo per la normalització política

Desenes de milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la mobilització convocada pels signants de l'Acord de Gernika i per donar suport social a un procés de resolució.

Segons el diari Gara, els signants de l'Acord de Gernika han transmès que "en aquesta situació, que no té precedents en la història recent del nostre poble, és la ciutadania basca la clau". Després de la històrica declaració de realitzada per ETA, desenes de milers de persones han omplert Bilbo per participar en la manifestació que ha servit per reflectir l'ampli suport social a un procés de resolució del conflicte.

22/10/2011 21:07 Internacional
En finalitzar la marxa, Belén Arrondo i Ainhoa ​​Etxaide, en nom dels signants de l'Acord de Gernika, han destacat que l'objectiu de la manifestació ha estat "donar un important impuls a aquest procés, que persegueix la pau i la normalització política ", que, a més," ha de portar una solució íntegra "al conflicte basc. A més, han recordat que la Conferència Internacional celebrada dilluns passat a Donostia "va obrir una finestra que va portar nous aires", amb forma de "propostes vàlides per promoure la solució que portarà la pau duradora que mai hem conegut".
 

"Però són propostes que no tenen recorregut si els seus receptors no responen positivament. ETA ha respost ja", han dit. "La decisió d'ETA és, sobretot, un clar crida a la responsabilitat de tots els agents i la responsabilitat de la societat en el seu conjunt".

Els signants de l'Acord de Gernika han recalcat que, en aquesta situació "que no té precedents en la història recent del nostre poble, som nosaltres i nosaltres, la ciutadania basca, la clau". "Si volem que uns i altres es moguin, és la societat basca qui ha d'empènyer això, amb tota la nostra força", han destacat.

Els guàrdia civils es manifesten contra Bildu

Es dóna el cas que avui unes desenes de guàrdies civils s'han concentrat a Gasteiz per protestar contra el suposat "assetjament" que diuen patir en els municipis governats per Bildu, una situació que, segons sostenen, "no canviarà" tot i el cessament de l'activitat armada anunciat per ETA.
 

Segons relata al diari Gara, que ha difós una vídeo de la protesta, així s'han expressat els dirigents de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) durant la concentració que han convocat davant de la seu principal del Govern Basc, a la qual s'han sumat representants de la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil (UO) , la Unió de Guàrdies Civils (UGC), l'Associació de Suboficials de la Guàrdia civil (ASS) i els sindicats del Cos Nacional de Policia SUP, CEP i SPP. També s'han adherit a la protesta organitzacions com el Moviment contra la Intolerància o el Foro de Ermua, el sindicat UGT, l'Associació Espanyola d'Escortes i l'Associació de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat Víctimes del Terrorisme, entre d'altres.

Els guàrdia civils es queixen de l'"abandonament institucional" i "assetjament" que asseguren que pateixen els agents per culpa de Bildu i han posat per exemple un vídeo que es mofa de la guàrdia civil i en demana la seva retirada. A més, denuncien que hi ha gent que els col·loca maletes davant de les seves casernes.

Per saber-ne més:

L'organització ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid