Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP denuncia la impunitat amb què actuen els grups feixistes a Barcelona

L'acte públic que Democracia Nacional va celebrar ahir a Montjuïc i el concert neonazi que les seves joventuts van realitzar al club privat "The Other Place" del barri de Poblenou a Barcelona es va celebrar "amb absoluta impunitat i comptant amb l'autorització d'Interior".

És la denúncia que aquest dijous ha fet pública la CUP de Barcelona, que denuncia la impunitat amb què actuen els grups feixistes i neonazis a la ciutat i exigeix el tancament del local on es va celebrar un acte que segons assenyala la formació "va ser interromput gràcies a la determinació d'un grup d'antifeixistes malgrat la passivitat de l'Ajuntament i el Departament d'Interior", que no van impedir la celebració dels actes feixistes.

13/10/2011 12:36 Política
En aquest sentit, la candidatura considera que "la impunitat amb què actue els grups feixistes i neonazis està "motivada per la passivitat de les institucions", i recorda l'acte celebrat per PxC a la plaça Sant Jaume. Així, denuncia "el doble raser" que aplica la Conselleria d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona usant "tota la força i brutalitat policíaca contra els moviments socials fins i tot actuant d'una manera il·legal, mentre tolera, empara i protegeix els actes feixistes i neonazis".
 
Un local amb antecedents feixistes
 
La CUP també remarca que el club "The Other Face" és conegut per ser el lloc de reunió dels "Hell's Angels", organització criminal suposadament desarticulada l'any 2007 per tràfic de drogues i d'armes. En aquella operació policíaca s'hi van intervenir  diverses pistoles, armes llargues, armilles antibales, espases, navalles, matxets, punys americans, defenses elèctriques i diversos estris molt contundents.
 
Ni els Mossos d'Esquadra ni la Guàrdia Urbana van impedir l'acte adduint que era un club de caràcter privat. Segons la CUP, però, "afimar que es tracta d'un club privat per justificar la passivitat municipal quan s'hi està fent un concert públic són excuses inacceptables, les quals poden ser fàcilment desmentides amb les imatges que van gravar els Mossos d'Esquadra a l'Interior, que tenien ordre de fer-ho per part de la Fiscalia". En aquesta línia, exigeix el tancament immediat de l'espai i que es denegui l'autorització d'aquest tipus d'actes. També demana que s'aturi la repressió i la criminalització contra els grups antifeixistes.
 
Una ciutat amb símbols feixistes
 
D'altra banda, la formació inst l'Ajuntament de Barcelona a complir les reglamentacions públiques que obliguen a retirar els símbols feixistes encara proliferen als carrers, a les places, a les façanes dels edificis i als cementiris de la ciutat de Barcelona.
 
La CUP considera "completament injustificable" que els noms d'alguns carrers i estàtues de la ciutat honorin practicants de tota mena de totalitarismes com ara esclavistes, explotadors o militars que han bombardejat la Barcelona contemporània i afirma que la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona "continua sent còmplice activa d'aquesta apologia sostinguda del feixisme", de manera que en demana "la seva substitució immediata per una altra que respongui als principis democràtics que han de guiar la simbolització dels noms i els espais públics de Barcelona".
 
Per saber-ne més:
  
 
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid