Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-O: Feixistes sí, antifeixistes no

L'Ajuntament de Badalona prohibeix les Jornades contra la Hispanitat que la JERC tenia previst celebrar a la Rambla i que finalment ha hagut de realitzar al seu local.

A l'altra cara de la moneda hi ha el concert neonazi que està previst que se celebri aquest dimecres al vespre a la Zona Hermètica de Sabadell i que tot i el malestar que ha generat i la mobilització popular que hi ha hagut a la ciutat, no ha estat prohibit. En paral·lel hi ha les denúncies contra tres militants de la CUP que dilluns hauran d'anar a judici per injúries per protestar contra la presència de Plataforma per Catalunya (PxC).

12/10/2011 09:38 Drets i Llibertats
PxC va poder realitzar l'acte tot i les expressions d'odi que havia utilitzar Josep Anglada per promocionar l'esdeveniment. Anglada va piular al seu Twitter: "Avui a Sant Boi a clausurà el I Congrés de les Joventuts Identitaries de Catalunya. Quans perroflautes i rates de cloaca m'esperaran?" (sic).

Durant l'acte es van produir aldarulls i fins i tot hi van haver agressions físiques per part de membres de la plataforma feixista. Malgrat tot, i tal com han denunciat tant la CUP com Alerta Solidària, els Mossos d'Esquadra van ajudar a PxC a fugir tot carregant contra els antifeixistes.

Aquesta indulgència envers els feixistes ha estat denunciada reiteradament per l'organització antirepressiva Alerta Solidària, que remarca que pels fets de Sant Boi no hi ha hagut cap detenció i que "l'actuació policial de nou actua contra els membres antifeixistes donant un clar missatge a la societat, evidenciant a quina banda es posicionen". I recorda els casos del cantant de rap comunista detingut, Pablo Hasél, pel contingut de les seves lletres.

Via lliure al concert nazi de Sabadell

sbdantifaI a Sabadell el concert feixista amb motiu de la Diada de la Hispanitat es farà lliurement. Segons el fiscal encarregat dels delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, l'acte feixista no es pot prohibir si bé reconeix la naturalesa nazi del concert. Amb tot, Aguilar diu que "romandrà atenta" i vigilarà la celebració del concert per comprovar si es cometen fets constitutius de delicte de provocació de l'odi, la violència o la discriminació contra grups o col·lectius per raó del seu origen, raça, ètnia, orientació o identitat sexual, discapacitat o religió o bé de difusió d'idees que justifiquin el genocidi, s'emprendran les accions penals que correspongui segons la llei.

Ni l'alcalde de la ciutat, Manuel Bustos, sembla poder prohibir aquest concert. "No volem neonazis ni intolerants i lluitarem contra qualsevol posició extrema que pugui vulnerar els principis democràtics", diu un contundent però ineficaç Bustos, que ha activat un operatiu policial per intentar impedir la celebració del concert.

El poble respon

Ha hagut de ser la pressió veïnal la que aixequés la veu per impedir aquest concert, si bé no s'ha prohibit. Els veïns de Sabadell s'han concentrat en una plataforma formada per una quinzena d'entitats, veïns, partits polítics i altres formacions de la societat per impedir la celebració d'aquest concert neonazi. La Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) ha denunciat que l'any passat ja es va celebrar aquest concert i tot i que la Fiscalia va intervenir demanant les dades a les persones que hi van participar després no es va prendre cap mesura i aquest any l'han tornat a convocar. La FAV té clar que si Bustos s'ha activat ha estat per la mobilització ciutadana ja que fins ara l'Ajuntament no havia intervingut. La manifestació antifeixista tindrà lloc a les quatre de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.

El polèmic concert l'ha convocat el grup Democracia Joven sota el nom "Fiesta Nacionalista. 12 de Octubre. Fiesta Nacional de España". Els grups que hi actuaran són Para Bellum, Brigada 1238 i Céltica. Tot i que no es coneix el local exacte on està previst que se celebri, tot apunta que serà en un establiment de la Zona Hermètica, tal com va succeir l'any 2010.

Via lliure per prohibir actes antifeixistes

En canvi, a Badalona l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ho ha tingut ben fàcil per prohibir un acte antifeixista que se celebra des de fa deu anys. Es tracta de les Jornades contra la Hispanitat que organitza la JERC. L'acte s'havia de realitzar a la Rambla però ha estat prohibit per l'Ajuntament davant la negativa dels permisos per desenvolupar-lo. La JERC però, ha mantingut l'acte de reivindicació però al seu local.

I és que Albiol té via lliure per aplicar la seva política de duresa contra la immigració. Aquest mateix dimarts la Regidoria de Via Pública de l'Ajuntament de Badalona retirat cinc bancs del barri del Sant Crist amb l'excusa que "s'hi solien reunir persones que feien soroll fins a altes hores de la nit, impedint el descans dels veïns de les finques properes". La retirada d'aquests cinc bancs se suma a nombroses accions d'aquest caire, com la retirada d'alguns bancs i tres fonts als barris de la Salut i Sant Roc.

Per saber-ne més:

L'Audiència Nacional acusa Hasél d'"exalçar i celebrar accions terroristes" a les seves cançons 

L'antifeixisme se solidaritza amb el raper lleidatà Pablo Hasél

Estaments judicials i advocats es rebel·len contra Interior

PxC denuncia quatre membres de la CUP pels incidents de Sant Boi

Sabadell es mobilitza per impedir la celebració d'un concert nazi el 12-O

Duran i Lleida es treu la màscara i inicia la campanya de la xenofòbia

Els Mossos només expliciten l'origen dels nouvinguts quan són presumptes delinqüents

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid