Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les places dels ajuntaments d'arreu del Principat s'omplen de gom a a gom contra el TSJC

A Molins de Rei, Mataró, Santa Eulàlia de Ronçana, Prats de Lluçanès, Porrera, Vic, Berga, Sant Joan de les Abadesses, Badalona, Barcelona (més de cinc mil persones)...
 
A partir de les 19h. milers de persones s'han aplegat a les places dels Ajuntaments de la majoria de municipis del Principat. Les concentracions estaven convovades per la plataforma Somescola.cat, que agrupa Òmnium Cultural i més entitats de defensa de la llengua i sindicats de l'ensenyament en protesta contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que imposa a la Generalitat que adopti mesures, d'ací a dos mesos, perquè el castellà també sigui llengua vehicular de l'escola.

12/09/2011 20:03 Llengua

 

 

396347344Badalona, la plaça de vila ple de gom a gom

Aquest matí, El ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció que defensa la immersió lingüística i s'oposa a la sentència del tribunal Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia. La moció, que inclou el manifest de Somescola, ha tingut el suport del PSC, CiU i ICV-EUiA, mentre que el govern del PP hi ha votat en contra.

 

 

 

 

scaled-2Berga

Més de 400 persones s'han concentrat a Berga en defensa de la llengua catalana a les escoles. La concentració ha reunit estudiants, professors, professionals de l'ensenyament i ciutadans que han volgut donar suport i expressar el seu rebuig a la sentència del tribunal superior de justícia de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

celrllCelrà

Més de 150 persones es concentren davant l'Ajuntament de Celrà per defensar el model d'immersió lingüística en català a les escoles. El regidor d'educació (Pitu  Bartis) ha llegit la moció demà dimarts es porta a Ple en defensa del català a les escoles.

 

 

 

 

 

Igualada

Més de 600 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament

 

Girona

Més de 500 persones han respost a la crida de Somescola.cat i aquesta tarda s'han concentrat a la plaça del Vi 

 

Lleida

Mig miler de persones s'han concentrat a la plaça Paeria de Lleida per rebutjar la interlocutòria del TSJC

 

Manresa

Un miler de persones també han respost a la crida  i s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la Plaça Major

 

Unes 750 persones s'han concentrat en set municipis del Ripollès (Font: Nació digital)

A Ripoll a l'entorn de 250 persones han omplert mitja plaça de l'Ajuntament

A Campdevànol i Camprodon la concentració ha reunit 150 persones mentre que a Sant Joan de les Abadesses han estat 130. A Vallfogona 50 més -ho han fet a les cinc- mentre que a la Vall de Ribes, entre Ribes i Planoles, han estat una altra cinquantena

 

Sabadell

Unes dues mil persones s'han concentrat a la plaça Sant Roc

 

2011-09-12_19.12.17Sitges

Un centenar de persones que s'han concentrat a la Plaça de l'Ajuntament. La convocatoria ha reunit a diferents partits, entitats i ciutadants que s'han concentrat a la Plaça de l'Ajuntament tot donant suport a un sistema educatiu que porta anys contribuint a pal·liar el greu desequilibri que pateix el català en relació del castellà. A més, aquest sistema educatiu, ha demostrat ser eficaç en l'acollida i la inclusió social dels joves dels darrers moviments migratoris, tot contribuint a mantenir la cohesió social.

 

La CUP de Sitges fem una crida a no acatar qualsevol atac a la nostra llengua i ens posiciona de manera ferma en defensa del català com a única llengua vehicular a l'escola.

 

azkuydocqaecdokSant Joan de Vilatorta 

Més de 150 persones es concentrendavant de l'Ajuntament

 

 

 

 

 

 

 

Tarragona

Prop de 700 persones s'han concentrat a la plaça de la Font de Tarragona amb pancartes i estelades

 

178295_cimg1269Vilafranca del Penedès (Font: La Fura.cat)

Prop d'un miler de persones han participat aquesta tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca en la concentració organitzada per la plataforma Somescola.cat i la delegació de l'Alt Penedès d'Òmnium Cultural, en defensa de la immersió lingüística i del català com a llengua vehicular a l'escola. La concentració estava convocada simultàniament al davant dels consistoris de tot el país, i a Vilafranca s'han sumat a la convocatòria l'Ajuntament i els partits polítics CiU, el PSC, la CUP, ICV i ERC.

 

 

 

Vic

Centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns a la Plaça Major sota el lema 'Per un país de tots, l'escola en català' 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid