Les places dels ajuntaments d'arreu del Principat s'omplen de gom a a gom contra el TSJC

A Molins de Rei, Mataró, Santa Eulàlia de Ronçana, Prats de Lluçanès, Porrera, Vic, Berga, Sant Joan de les Abadesses, Badalona, Barcelona (més de cinc mil persones)...
 
A partir de les 19h. milers de persones s'han aplegat a les places dels Ajuntaments de la majoria de municipis del Principat. Les concentracions estaven convovades per la plataforma Somescola.cat, que agrupa Òmnium Cultural i més entitats de defensa de la llengua i sindicats de l'ensenyament en protesta contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que imposa a la Generalitat que adopti mesures, d'ací a dos mesos, perquè el castellà també sigui llengua vehicular de l'escola.

12/09/2011 20:03 Llengua

 

 

396347344Badalona, la plaça de vila ple de gom a gom

Aquest matí, El ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció que defensa la immersió lingüística i s'oposa a la sentència del tribunal Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia. La moció, que inclou el manifest de Somescola, ha tingut el suport del PSC, CiU i ICV-EUiA, mentre que el govern del PP hi ha votat en contra.

 

 

 

 

scaled-2Berga

Més de 400 persones s'han concentrat a Berga en defensa de la llengua catalana a les escoles. La concentració ha reunit estudiants, professors, professionals de l'ensenyament i ciutadans que han volgut donar suport i expressar el seu rebuig a la sentència del tribunal superior de justícia de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

celrllCelrà

Més de 150 persones es concentren davant l'Ajuntament de Celrà per defensar el model d'immersió lingüística en català a les escoles. El regidor d'educació (Pitu  Bartis) ha llegit la moció demà dimarts es porta a Ple en defensa del català a les escoles.

 

 

 

 

 

Igualada

Més de 600 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament

 

Girona

Més de 500 persones han respost a la crida de Somescola.cat i aquesta tarda s'han concentrat a la plaça del Vi 

 

Lleida

Mig miler de persones s'han concentrat a la plaça Paeria de Lleida per rebutjar la interlocutòria del TSJC

 

Manresa

Un miler de persones també han respost a la crida  i s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la Plaça Major

 

Unes 750 persones s'han concentrat en set municipis del Ripollès (Font: Nació digital)

A Ripoll a l'entorn de 250 persones han omplert mitja plaça de l'Ajuntament

A Campdevànol i Camprodon la concentració ha reunit 150 persones mentre que a Sant Joan de les Abadesses han estat 130. A Vallfogona 50 més -ho han fet a les cinc- mentre que a la Vall de Ribes, entre Ribes i Planoles, han estat una altra cinquantena

 

Sabadell

Unes dues mil persones s'han concentrat a la plaça Sant Roc

 

2011-09-12_19.12.17Sitges

Un centenar de persones que s'han concentrat a la Plaça de l'Ajuntament. La convocatoria ha reunit a diferents partits, entitats i ciutadants que s'han concentrat a la Plaça de l'Ajuntament tot donant suport a un sistema educatiu que porta anys contribuint a pal·liar el greu desequilibri que pateix el català en relació del castellà. A més, aquest sistema educatiu, ha demostrat ser eficaç en l'acollida i la inclusió social dels joves dels darrers moviments migratoris, tot contribuint a mantenir la cohesió social.

 

La CUP de Sitges fem una crida a no acatar qualsevol atac a la nostra llengua i ens posiciona de manera ferma en defensa del català com a única llengua vehicular a l'escola.

 

azkuydocqaecdokSant Joan de Vilatorta 

Més de 150 persones es concentrendavant de l'Ajuntament

 

 

 

 

 

 

 

Tarragona

Prop de 700 persones s'han concentrat a la plaça de la Font de Tarragona amb pancartes i estelades

 

178295_cimg1269Vilafranca del Penedès (Font: La Fura.cat)

Prop d'un miler de persones han participat aquesta tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca en la concentració organitzada per la plataforma Somescola.cat i la delegació de l'Alt Penedès d'Òmnium Cultural, en defensa de la immersió lingüística i del català com a llengua vehicular a l'escola. La concentració estava convocada simultàniament al davant dels consistoris de tot el país, i a Vilafranca s'han sumat a la convocatòria l'Ajuntament i els partits polítics CiU, el PSC, la CUP, ICV i ERC.

 

 

 

Vic

Centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns a la Plaça Major sota el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'