Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sentència dels 9 de Palma: sis absolucions i petites multes

El Jutjat d'Instrucció número 8 de Palma ha absolt sis dels onze acusats (coneguts com els 9 de Palma) que van ser denunciats per l'expresident del grup ultradretà Círculo Balear, Jorge Campos, acusats "d'injuriar-lo i amenaçar-lo" durant una manifestació contra la corrupció celebrada el passat any a la capital balear.

 Els altres han estat condemnats a a una multa de 20 euros (dos euros durant deu dies). L'associació ultradretana va interposar la denúncia amb la complicitat d'un vídeo del diari El Mundo, i la Brigada d'Informació de la policia espanyola va realitzar un informe sobre les activitats de Maulets i va criminalitzar l'independentisme a Mallorca.

01/09/2011 17:01 Política

Els independentsites que han estat condemnats hauran de pagar una multa de 20 euros (dos euros durant deu dies), davant els 400 euros que sol·licitava la defensa de Campos per una falta d'injúries i uns altres 400 per altra d'amenaces.

La sentència ha estat dictada pel fins ara titular d'aquest Jutjat, Antoni Rotger. En aquesta sentència es considera extinta la responsabilitat en aquests fets en el cas de Francesc B., Pere Àlvar H., Eloy S., Esteve Josep J., Pau O. i Rafael S.

 En el cas dels altres cinc acusats, la sentència també apunta que un d'ells va insultar i va cridar termes com "feixista" al president de Círculo Balear,   mentre que altres dos li feien gestos amenaçants. Però la resolució també apunta que el fet que l'ultra Campos hagués desplegat la pancarta va ser considerat pels denunciats com una "provocació".

La resolució judicial considera provat que durant la concentració, que es va portar a terme el 20 de març de 2010, es van començar a proferir crits contra Campos com "feixista" i "terrorista" en el moment en què el denunciant i altres membres de Círculo Balear desplegaven des d'un balcó de la Plaça espanyola i una pancarta que deia "Contra la corrupció, eleccions anticipades", malgrat que l'entitat ultradretana no havia estat convocada a l'acte de protesta.

 Segons els mitjans locals, el judici va despertar una gran expectació, i en què els nou Maulets, vestits amb samarretes color mostassa que indicaven "Absolució, 9 de Palma" van ser rebuts entre aplaudiments per unes seixanta persones a la seva arribada als Jutjats de Via Alemanya. Algunes de les persones que hi era present per mostrar el suport eren el responsable del PSM Biel Barceló, i el president mallorquí d'ERC, Joan Lladó.

D'altra banda, el denunciant del Círculo Balear va anar acompanyat del polèmic "Chicho" Lorenzo, pare del pilot mallorquí Jorge Lorenzo, destacat ultradretà que darrerament s'ha fet conegut per les seves manifestacions espanyolites.

Font: Maulets i dBalears.cat

 Per saber-ne més:

Un centenar de persones es concentren als jutjats en suport als encausats dels 9 de Palma

La COS i Endavant manifesten el seu suport al nou de Palma 

Concentració a favor dels 9 de Palma

Nous militats de Maulets imputats en la denuncia del Círculo Balear 

El "Grup de suport als 5 de Palma" fan una crida a la solidaritat per la denuncia de Círculo Balear  


 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid