Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crida a manifestar-se massivament pels drets nacionals i socials l’Onze de setembre a Girona

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha anunciat que finalment els actes se celebraran a la plaça Catalunya de Girona, gràcies a la pressió popular. La formació independentista demanarà als ajuntaments de les comarques nord-orientals que retirin la bandera espanyola
 
La CUP ha presentat aquest matí a Girona el programa d’actes organitzats per l’esquerra independentista arreu de les comarques nord-orientals en motiu de la diada de l’Onze de setembre.

01/09/2011 14:47 Política
A més de marxes,conferències i actes lúdics, la CUP demanarà als ajuntaments que retirin la bandera espanyola dels edificis consistorials. La formació considera que “es tracta d’una qüestió de normalitat democràtica, i una forma simbòlica d’expressar la catalanitat dels municipis gironins”.
 
El lema d’enguany és “Pels drets nacionals i socials. Independència Països Catalans”, amb què la formació vol conjugar la reivindicació nacional amb la lluita contra les retallades socials i laborals. El portaveu i regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha expressat que “són lluites paral·leles, perquè es tracta de drets bàsics i democràtics que tenim com a persones i com a poble”. Navarro ha afegit, en aquest sentit, que “l’única forma efectiva d’acabar amb els atacs que actualment rep el poble català, tant en l’àmbit social com nacional, és engegar un procés d’autodeterminació que ens condueixi a la independència”.

cupg11sUn dels actes centrals de la Diada serà la manifestació que transcorrerà el mateix dia 11 pels carrers de la ciutat a partir de 2/4 de 8 del vespre. La marxa promoguda per la CUP serà encapçalada per una pancarta sense signar, i la formació ha fet una crida a diferents sectors socials i polítics de la ciutat a sumar-s’hi, per tal que esdevingui un clam massiu i inequívoc a favor de la independència dels Països Catalans. 

D’altra banda, els representants de CUP han anunciat que finalment els actes es podran celebrar a la plaça Catalunya com cada any, després que inicialment el govern municipal de CiU s’hi hagués oposat. Per Navarro, ha estat la pressió popular que finalment ha permès mantenir la ubicació dels actes. Finalment, el portaveu ha anunciat que la CUP enviarà pròximament una carta a l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, proposant-li una sèrie de mesures simbòliques per potenciar la Diada a la ciutat.
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid