Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una marea humana marxa pels carrers de Bilbo en suport a la legalització

Més de 26.000 persones van manifestar-se ahir per Bilbo en la marxa convocada pels signants de l'Acord de Gernika i el suport de diverses centrals sindicals, agents polítics i socials. El motiu era demanar la legalització i la normalització d'Euskal Herria.

Rere la pancarta, on s'hi podia llegir "Euskal Herriarentzat normalizazio. Legalizazioa Orain", s'hi trobaven els representants dels partits polítics, sindicats i agents socials que subscriuen l'Acord de Gernika. Entre aquests s'hi trobaven també els promotors de Sortu, la nova formació política de l'esquerra abertzale que el Tribunal Suprem ha il·legalitzat aquesta mateixa setmana.

03/04/2011 08:00 Internacional

legal8L'acte final es va realitzar davant l'ajuntament de Bilbo. En nom dels signants de l'Acord de Gernika van prendre la paraula la representant de Gazte Abertzaleak Maider Karrera i el jove independentista Mikel Totorika.

Tots dos joves van denunciar que l'Estat intenta situar Euskal Herria en un estat de resignació i que la medicina per evitar-ho és una marxa com la d'ahir. La manifestació va ser convocada el divendres passat pels signants de l'Acord de Gernika, després que el Suprem espanyol rebutgés legalitzar al nou partit polític de l'esquerra abertzale, Sortu.

Euskal Herria segueix mobilitzant-se per uns mínims democràtics per tal de poder actuar en política d'una manera més o menys normalitzada.

La manifestació arriba després que aquesta setmana personalitats catalanes celebressin un acte per reclamar "un marc de normalitat democràtica" per al País Basc.

{youtube}zH5w8bxxrzc{/youtube}

 

Per saber-ne més:

El Tribunal Suprem prohibeix Sortu 

Un 72% de lectors creu que l'esquerra abertzale idearà alternatives per burlar la repressió 

Personalitats catalanes reclamen un marc de "normalitat democràtica" al País Basc 

 
Detinguts al País Basc: nous indicis de tortura
 
 

Milers de persones es manifesten a Bilbo per demanar la legalització de Sortu 

El 48% de les lectores creu que Sortu aconseguirà presentar-se 

El Grup Internacional de Contacte lluitarà per la legalització de Sortu 

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc 

Interior atura la inscripció de Sortu 

Sortu comença a treballar 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid