Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dues persones s'encadenen a la seu del districte de Sants en suport a Can Vies

Dues persones s'han encadenat a les onze del matí a la porta de de la seu del districte de Sants-Montjuic de l'Ajuntament de Barcelona en protesta per l'amenaça de desallotjament de Can Vies.

A més, una vintena de persones s'han concentrat a l'exterior amb una pancarta de suport als 14 anys d'història del centre social ubicat al carrer Jocs Florals 42, i convoquen a la concentració de protesta que tindrà lloc divendres 18 de febrer a les 8 del matí a la plaça de Sants, poca estona abans de l'inici del judici que tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia.

15/02/2011 12:29 Drets i Llibertats

L'acció ha servit per denunciar que l'Ajuntament de Barcelona, a través de Transports Metropolitans de Barcelona, vol desallotjar aquest Centre Social Autogestionat i okupat des de fa 14 anys. L'ajuntament de Barcelona és l'accionista principal de TMB i el proper divendres 18 de febrer tindrà lloc el judici civil en el que es podria decidir el desallotjament d'aquest centre social okupat des de fa 14 anys.

L'empresa TMB ha tornat a la càrrega amb una tercera demanda contra el centre social i vol desallotjar l'edifici per enderrocar-lo acabant així amb catorze anys de lluites i activitats autogestionades.

canviesencadenats2L'acció també vol servir per denunciar l'estratègia repressiva i especulativa que asseguren que  duu a terme el consistori sobre els col·lectius dissidents de la ciutat. A més, denuncien que l'ajuntament i TMB menteixen quan diuen que el terreny on ara s'ubica Can Vies és necessari per les obres del metro i el cobriment de les vies. En aquest sentit, remarquen que l'estació de Mercat Nou ja està acabada i inaugurada des de fa mesos i uns plànols del propi ajuntament demostren que les obres de cobriment de les vies tiraran endavant amb l'edifici en peu.

A més, l'edifici de cinc plantes que s'havia d'ubicar als terrenys del CSA, gràcies a una permuta, ha quedat suspès a causa de la crisi immobiliària. D'aquesta manera, els solidaris amb el CSA Can Vies consideren que l'ajuntament i TMB volen desallotjar Can Vies "perquè no els agrada el que s'hi fa i no els agrada que els col·lectius i persones de Sants tenguin un espai on desenvolupar les seves activitats lliurement".

Per tot això, les persones solidàries amb el CSA adverteixen que no s'aturaran i seguiran duent a terme mostres de suport al centre social.

El 18 de febrer, el judici

El judici del 18 de febrer és conseqüència d'una demanda interposada per TMB, propietària de l’edifici, "que pretén acabar amb aquest espai emblemàtic del barri", segons remarca Can Vies.

El CSA, que denuncia que "no hi ha justificació més enllà de la repressió a la dissidència social i política que representen els CSA per l'estatus del país". La manifestació sortirà de la Plaça de Sants aquest dissabte a dos quarts de sis de la tarda sota el lema "En defensa de l’autogestió, la horitzontalitat i la cultura popular, fes sentir la teva veu per CAN VIES".

Per saber-ne més:

Unes 1500 persones recorren els carrers del barri de Sants en suport al CSA Can Vies 

Solidaris amb Can Vies protesten en la inauguració de les reformes de la plaça Josep Pons a Sants

Manifestació de suport al CSA Can Vies pel judici del 18 de febrer 

Els castellers de Sants ja tenen monument al barri

Manifestació per aturar una nova demanda contra el CSA Can Vies al barri de Sants  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid