Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP es reuneix amb Solidaritat Catalana

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es va reunir aquest dijous amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI), a qui va advertir que no basarà les negociacions sobre possibles pactes electorals en quotes de poder, sinó en propostes polítiques de construcció nacional i de transformació social.

Després dels quatre diputats obtinguts a les eleccions autonòmiques del passat 28-N, SI ha anunciat la seva intenció d'abraçar també l'escena municipal, malgrat néixer com una candidatura que servís únicament per proclamar la independència i malgrat que molta gent que els va votar confiava que no es presentarien a les municipals.

11/12/2010 02:11 Política

 

No ha estat així, i SI ja s'ha afanyat a oferir a la CUP -formació que porta anys adobant el terreny municipal- la possibilitat d'explorar vies de cooperació entre ambdues formacions polítiques. SI decideix així anar més enllà de servir únicament com a eina per proclamar la independència, malgrat que en campanya electoral així s'havia presentat.

Durant la reunió, la CUP va reiterar a SI la seva proposta de treballar amb el màxim de forces polítiques i socials sense exclusió en la construcció d'òrgans propis de sobirania per avançar cap a la independència i el socialisme als Països Catalans. De cara a les properes eleccions municipals, els representants de la CUP van comunicar als representants de SI que la formació es mostra oberta a parlar amb qui sigui sobre la base de les propostes concretes contingudes al seu programa marc electoral, que s'ha d'aprovar en Assemblea Nacional a Vilanova i la Geltrú el proper 9 de gener.   

Coherentment amb això, la CUP va anunciar també que no basarà les negociacions sobre possibles pactes electorals en quotes de poder, sinó en propostes polítiques de construcció nacional i de transformació social.

Aquesta reunió forma part de la ronda de contactes que ha estat duent a terme la CUP amb candidatures municipalistes, partits polítics, sindicats i plataformes de defensa del territori d'arreu dels Països Catalans durant aquesta tardor.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid