La CUP es reuneix amb Solidaritat Catalana

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es va reunir aquest dijous amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI), a qui va advertir que no basarà les negociacions sobre possibles pactes electorals en quotes de poder, sinó en propostes polítiques de construcció nacional i de transformació social.

Després dels quatre diputats obtinguts a les eleccions autonòmiques del passat 28-N, SI ha anunciat la seva intenció d'abraçar també l'escena municipal, malgrat néixer com una candidatura que servís únicament per proclamar la independència i malgrat que molta gent que els va votar confiava que no es presentarien a les municipals.

11/12/2010 02:11 Política

 

No ha estat així, i SI ja s'ha afanyat a oferir a la CUP -formació que porta anys adobant el terreny municipal- la possibilitat d'explorar vies de cooperació entre ambdues formacions polítiques. SI decideix així anar més enllà de servir únicament com a eina per proclamar la independència, malgrat que en campanya electoral així s'havia presentat.

Durant la reunió, la CUP va reiterar a SI la seva proposta de treballar amb el màxim de forces polítiques i socials sense exclusió en la construcció d'òrgans propis de sobirania per avançar cap a la independència i el socialisme als Països Catalans. De cara a les properes eleccions municipals, els representants de la CUP van comunicar als representants de SI que la formació es mostra oberta a parlar amb qui sigui sobre la base de les propostes concretes contingudes al seu programa marc electoral, que s'ha d'aprovar en Assemblea Nacional a Vilanova i la Geltrú el proper 9 de gener.   

Coherentment amb això, la CUP va anunciar també que no basarà les negociacions sobre possibles pactes electorals en quotes de poder, sinó en propostes polítiques de construcció nacional i de transformació social.

Aquesta reunió forma part de la ronda de contactes que ha estat duent a terme la CUP amb candidatures municipalistes, partits polítics, sindicats i plataformes de defensa del territori d'arreu dels Països Catalans durant aquesta tardor.