Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vilafranca del Penedès presenta una moció per reclamar a la SGAE la devolució del cànon

A més a més presentarà mocions pel reglament d’ús del català i amb solidaritat amb el Sàhara

La CUP de Vilafranca del Penedès ha presentat una moció pel proper ple municipal, convocat pel proper 1 de desembre, on es reclama que la SGAE, retorni els diners que l’Ajuntament de Vilafranca ha pagat en concepte del ‘cànon digital’ des de la seva entrada en vigor.  La moció presentada per la CUP es sustenta en la sentència aprovada el passat 12 d’octubre de 2010, en el Tribunal de Justícia europeu, que declarava il·legal el cànon que s’aplica a l’estat espanyol als aparells i materials de reproducció digital.

27/11/2010 02:10 Política

La sentència va resoldre que el cànon no s’ajusta a la legislació comunitària perquè s’aplica de manera indiscriminada.

L’esquerra independentista ha fet un calcul aproximat del cost d’aquest cànon estipulat per la ‘Llei de propietat intel·lectual’ espanyola, i han conclòs que ens els darrers cinc anys, l’Ajuntament de Vilafranca ha hagut de pagar a la Societat General d’Autors i Editors espanyola (SGAE)  ja sigui per la Festa Major, Ràdio i Televisió de Vilafranca o dels diferents actes festius i culturals, quantitats que sumen més de 70.000 euros en concepte de drets d’autor.

En la moció que presenta la CUP es reclama que l’ajuntament calculi el cost real d’aquest impost i,  seguint l’exemple d’altres administracions catalanes, reclami a la SGAE el retorn de d’aquests diners. També insta a rebutjar l’abús que exerceix l’entitat privada de gestió del drets d’autor contra l’ajuntament, comerços i entitats de la vila i insta a les administracions competents a revisar el marc legal sobre propietat intel·lectual, per garantir ‘el lliure intercanvi sense ànim de lucre, com a eina eficaç per a distribuir i promocionar la cultura’. Per finalitzar, la moció també proposa que en el cas que la SGAE no s’avingui a retornar els diners que li pertoca,  l’Ajuntament de Vilafranca deixi de pagar immediatament qualsevol taxa a aquesta entitat privada i que sigui declarada entitat ‘no grata’ al municipi.
 
Mocions pel reglament d’ús del català i amb solidaritat amb el Sàhara

A més de la moció que va ser anunciada en roda de premsa la setmana passada, en la que es proposa la creació d’un Consell de la Vila, la CUP presenta en aquest ple dues propostes de resolució més. Per una banda, es presenta una moció de rebuig a les mesures cautelars del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’us preferent del català a les institucions del país. En la part resolutiva s’insta a rebutjar frontalment la interlocutòria del TSJC, donar suport als recursos presentats per Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida i que l’Ajuntament de Vilafranca no acati cap sentència en cas que alguna instància judicial intenti interferir en els usos lingüístics aprovats per aquest plenari.

Per altra banda, es presenta una moció de condemna al desallotjament del campament saharià de protesta de Al-Aaiun per part de l’exèrcit marroquí. La moció també condemna el tracte que han rebut els periodistes i els observadors internacionals a la zona i insta al govern marroquí, al Front Polisario i als agents internacional a avançar en un procés de pau que culmini amb la celebració d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid