Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nombre d’ajuntaments que donen suport al Correllengua es duplica i sobrepassa el centenar

L’edició d’enguany s’ha realitzat a 450 municipis dels Països Catalans i hi han participat 300.000 persones. Recordem que Pep Gimeno "Botifarra" tancarà el Correllengua 2010 a Tortosa, el proper divendres a les 23 h al Casal Popular Panxampla

Any rere any el Correllengua, organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), es va consolidant com la iniciativa en defensa de la normalització del català més important dels Països Catalans. L’edició d’enguany així ho certifica. Més d’un centenar d’ajuntaments han aprovat mocions de suport al Correllengua duplicant la xifra de l’any anterior quan s’hi van sumar poc més de mig centenar.

08/11/2010 22:32 Cultura

Sabadell, Cerdanyola, Mollet, Sallent, Argentona, Solsona o la Pobla de Segur són algunes de les localitats on s’han aprovat mocions de suport a aquesta activitat que es realitza des del 1995. Paral·lelament, el Correllengua ha consolidat la seva presència al carrer celebrant actes a uns 450 municipis dels Països Catalans amb la participació d’unes 300.000 persones mantenint la xifra d’anteriors edicions.

La CAL fa una valoració molt positiva del Correllengua 2010, en què s’ha homenatjat el poeta Salvador Espriu en motiu del 25è aniversari de la seva mort, i subratlla la “implicació de molts ciutadans de manera altruïsta perquè aquesta iniciativa sigui una realitat”.

El seu president, Pep Ribas, remarca també l’absència d’incidents al País Valencià, "on en d’altres ocasions els grepuscles feixistes havien protagonitzat aldarulls esperonats per la caverna mediàtica".  Tot i que la manifestació de cloenda a Perpinyà es va veure alterada per la vaga general convocada pels sindicats francesos contra la reforma de les pensions, Ribas assenyala que “finalment hi va participar molta més gent de la que ens esperàvem tenint en compte que es van anul·lar molts desplaçaments a la capital del Rosselló”. La CAL considera que els resultats de l’edició d’aquest any esperonen a seguir creixent en els propers anys.

Per saber-ne més

La commemoració dels 351 anys de Tractat dels Pirineus esdevé una crida a continuar la lluita 

Canvis en els actes de commemoració del Tractat dels Pirineus davant la jornada de mobilitzacions 

Centenars de persones participen a la cloenda del Correllengua a Eivissa 

Unes 150 persones passegen la flama del Correllengua per l'avinguda del País Valencià de Torrent 

Un cap de setmana amb diversitat d'actes arreu a l'entorn del Correllengua 2010

El Correllengua al seu pas per Morella reivindica les emissions de TV3 

Correllengua 2010 a Guardamar: quinze anys i en homenatge a Enric Valor 

Balaguer acull l'acte central del Correllengua a la Noguera 

El Correllengua a Rubí coincidirà amb la consulta sobre la independència 

El Correllengua aplega centenars de persones a Mataró en defensa i promoció de la llengua 

L'Esquerra Independentista de la Safor fan una crida a participar al Correllengua 

Acte central del Correllengua 2010 al Principat 

Més de 400 persones a l'acte d'inici de la 14a edició del Correllengua a Arenys de Mar 

Comença la 14a edició del Correllengua amb l'homenatge Espriu en el 25è aniversari de la seva mort 

El Correllengua 2010 s'inicia amb un homenatge a Salvador Espriu a la localitat d'Arenys de Mar  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid