Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tres dies per la consulta sobre la independència als Estats Units

La consulta sobre la independència dels Països Catalans, als Estats Units, va prenent cos. Tot esta a punt per a les votacions del proper 9 d’octubre on la gent originaria dels Països Catalans que viu als EUA podrà expressar la seva opinió en llibertat.
 
El dia 9 d’Octubre, coincidint amb la diada nacional del País Valencià, hi haurà una mesa de votació al Balboa Park de San Diego. Ben a prop, el “Casal dels Països Catalans a California” (amb seu a San Diego) i “Independentistes a l’Estranger/Catalan Independentists Abroad“ (associació de creació recent) organitzaran diverses activitats dirigides a informar els americans sobre el sentit de la consulta.

06/10/2010 00:23 Política
La comissió es neutral amb el sentit de vot, i encoratja altres associacions a contribuir a l’èxit de la consulta. L’esdeveniment s’ha donat a conèixer de boca-orella i amb medis online com ara e-mail, pagina web, Twiter o anuncis a Facebook i Google. 
 
La comissió “Els EUA Decideixen”, formada majoritàriament per joves professionals d’arreu la nació catalana, valora molt positivament el vot per correu que s’ha rebut fins el dia d’avui.  Mes de 100 persones s’han registrat, i s’espera que molts es registren per a votar a ultima hora. Ja s'han rebut prop  de 70 vots per correu. La consulta esta seguint directrius estrictes per a garantir la integritat del referèndum, i tindrà la presència d’observadors internacionals i notari. Podran votar els majors de 16 anys, nascuts o vinculats a qualsevol territori dels Països Catalans, residents als EUA. Finalitzat el període de votació a les 4 de la tarda, es contaran el vots presencials i els rebuts per correu. S’estan també ultimant detalls per a formar una taula a Nova York.
 
Cal remarcar la dificultat que els organitzadors de la consulta han tingut per la localització dels catalans residents als EUA. Així com la dificultat afegida de la gran extensió dels EUA (amb 3 hores de diferencia entre les dues costes), i a manca de tradició de casals dels Països Catalans als EUA on tots son de creació recent i sense llar social, i la nula col.laboracio de varios casals importants. A excepció del casal de San Diego (que ha estat l’unic casal que s’ha abocat en l’organització), i d’algun altre que simplement ha reenviat l’informacio sobre la consulta, la resta de casals catalans i valencians als EUA no ha volgut saber res d’aquest  exercici de democràcia. Especialment, el Casal catala de Nova York (Friends of Catalonia/Catalan Institute of America) ha tingut una  actitut hòstil envers la celebracio d'una consulta a Nova York. La “Coordinadora nacional per la consulta sobre la independencia”, i en particular, la secció internacional, també ha ignorat aquesta consulta, probablement per la implicacio en la campanya politica del Principat d'alguns dels seus membres.
 
De totes formes els organitzadors entenen que la consulta ha servit de catalitzador per a formar una xarxa americana amb gent compromesa amb la democràcia i la llibertat dels Països Catalans.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid