Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de persones secunden la mobilització de l'Esquerra Independentista de Lleida per la Diada

Mig miler de persones van participar ahir als actes organitzats per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'Assemblea de Joves de Lleida i Maulets amb motiu de la Diada Nacional. Sota el lema "Seguem cadenes: Independència i Socialisme!", mig miler de persones van cridar a favor de la independència dels Països Catalans pels carrers de Lleida. Un acte polític va cloure la Diada.

D'aquesta manera van intentar combatre el bloc institucional format per partits polítics i entitats que van marxar sota el lema "Som una nació. Nosaltres Decidim", de to poc reivindicatiu en el marc d'una Diada Nacional i que segons els organitzadors va comptar amb 2.000 assistents. Fotos de la manifestació.

12/09/2010 16:48 Política

La Gàrdia Urbana va tapar pintades contra l’Estatut i en favor de la independència, cosa que des de l'Esquerra Independentista s'ha interpretat com "un intent de silenciar l'independentisme".

Els actes, que van transcórrer amb normalitat, van començar amb la tradicional ofrena floral al Roser, on les organitzacions convocants van voler destacar la falsedat del govern municipal dirigit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que fa uns mesos afirmava que se seguirien fent les ofrenes al Roser, quan el que realment ha fet és animar a les associacions de la ciutat a participar dels actes a la Seu Vella, asseguren.

A les 12 va tenir lloc la manifestació unitària pels carrers de Lleida sota el lema “Seguem cadenes: Independència i Socialisme”. Mig miler de persones van participar de la mobilització independentista en la qual es va cridar en favor de la independència dels Països Catalans.

Finalment, un acte polític va posar punt i final als actes de la Diada de l’Esquerra Independentista, amb un parlament juvenil a càrrec de l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) i Maulets en el que es va animar el jovent a combatre el capitalisme i les seves crisis, i a lluitar organitzats per la independència i el socialisme.

Per acabar, la CUP va realitzar un parlament en què va destacar la crueltat del capitalisme actual, a més de denunciar l’actitud ambigua respecte l’independentisme de molts grups polítics "que no tenen cap problema en manifestar-se amb aquells que neguen la nostra realitat com a poble". Coincidint amb l'adveniment de les eleccions, l'Esquerra Independentista lleidatana ha vist com els partits parlamentaris convocaven una contramanifestació en detriment de la independentista que es convoca cada any. Malgrat tot, l'EI no es va rebaixar i la van mantenir.

Per saber-ne més:

La CUP es marca com a objectiu mantenir el lideratge de la Diada 

Diada unitària 

La CUP de Lleida també manté la manifestació independentista de l'Onze en detriment de l'autonomista 

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid